1 Temmuz 2014 Salı

Yumurtali Kabak

Malzemeler
. 3 Orta Boy kabak
. 1 Bas sogan
. 1 Yemek kasigi domates salcasi
. 4 Yemek kasigi zeytinyagi ve yarim yemek kasigi da aycicek yagi
. 1 Orta Boy domates
. 1 Sivri biber
. 7-8 Dal dereotu
. 7-8 Dal maydonoz
. 4-5 Dal Yesil sogan
. 2 Yumurta
Hazirlanisi
* Ilk önce kabaklarimiz güzel bir sekilde yikayip , kabak soyucuyla yol yol soyalim
* Sebzelerimiz ayni sekilde yikanir ve ince ince dogranir
* Malzemeleri hazirladiktan sonra yemegimizi pisirmeye baslayalim
* Pisirmek icin genis bir tencere secmis olalimki kabakalrimizi karistiriken ezilmesin
* Tenceremize  cok az sivi yagi, sogani ve sarimsagi ,tuzu ilave edip biraz kavuruyoruz
* Kavrulan soganin icerisine yumurtayi kirip karistiriyoruz
* Domatesi ,biberleri koyup tekrar yine kavururuz ve salcayi ,2 yemek kasigi su ile yine kavururuz
* Sira simdi halka halka dogranmis olan kabaga geldi onuda ilave edip , kisik ateste kapagi kapali 7.8
dk daha kavururuz
* Kabagin rengi hafif degisme gördügümüz anda yarim cay bardagi sicak su ilave ederiz*
* Kabak cok fazla su cekmediginden dolayi cok az suyla pisirmeye calisiyoruz
* Kabagimiz cok ezilmesin ve  biraz diri olmasina dikkat edelim
* Tam bu kivamdayken ince ince dogramis oldugumuz yesilsogan,dereotu ve maydonozu üzerine boca ediyoruz
* Hic karistirmadan kapagimizi kapatip 5.dk Kadar daha pisiriyoruz ve altini kapatiyoruz
* Yemegimiz servise hazirdir
Afiyet Olsun
***Kabagi hic bu sekillde denediniz mi? Cogu kisi kabak yemginden hoslanmazlar ama bende kazara  yada mecbur olupta yediklerinde tadina doyamiyorlar :)) Birde siz denemek istermisiniz?***






1 yorum:

  1. Bu tarifi denedim.. hem ben hem kızlarım çok beğendik.. diğerlerini de deneyeceğim.. çok farklı bir lezzet..! tavsiye ederim.perihan

    YanıtlaSil

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...