24 Temmuz 2014 Perşembe

Bazlama

Malzemeler 
. 500 gr un
. Yarim paket Yas Maya
. 1.Cay kasigi yarisi seker
. 1.Tatli kasigi tuz
. Yarim cay bardagi siviyag
. Ilik su
Hazirlanisi
* Ilik su seker ve maya birlikte karistirilir ve hafif köpüklenmesi beklenir
*  Cukur genis bir kaba  unumuzu koyup ortasini acariz ve  maya karisimi ilave ederiz
* Önce ortadadan baslayarak ve ilik suyumuzu ,yagimizi azar azar ekleyerek yoguralim
* Yumusak bir hamur elde edinceye ve özlesene kadar yoguralim
* Hamur kabimizin üzerini strecle kapatip ve hamuru mayalamaya birakiriz
* Hamurun kabarmasi icin 1. Saat kadar beklerse dahada güzel bir hamur elde etmis oluruz
* Mayalanmis göz göz kabarmis olan hamurumuzun  hepsini hafif unlanmis tahtamiza alalim
* Avuc büyüklügünde hamur alinip bezeler yapalim
* Sira geldi hamurumuzu yuvarlak seklinde acalim
* Varsa sac yada teflon tavada cevirerek pisirelimki hamurumuz kabarsin
* Alt tarafi göz göz pembelsince diger yüzü cevilir ve pisirilir
* Pisrmis oldugumuz bazlamalari  temiz bir bezimizin icerisine alilim ve üstünü kapatalim
* Tüm bezelerimizide pisirdikten sonra sogumadan bol tereyag ile yagliyalim
 * Bazlamalrimiz sicak sicak servis yapariz
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...