20 Temmuz 2014 Pazar

Galeta Unlu Sevinc`in Pogacasi

 
Malzemeler
. 1,5 Yemek kasigi margarin
. 1 Cay bardagi aycicek yagi
. 1 Cay bardagi yogurt
. Yarim tatli kasigi mahlep ( yoksa 1 tatli kasigi sirke )
. 1 Cay kasigi tuz
. 1 Paket kabartma tozu
. 2 Su  bardagi galeta unu
. Un 
Ic Malzemesi ( sevenler icin haslanmis ve baharatla kavrulmus patates karisimiyla da yapabilirsiniz)
. 1 Kalip orta yagli beyaz peynir
. Yarim demet maydonoz
'' Un ölcüsü vermedim farkindaysaniz, altaki hamur resmine bakinca ne kadar yumusak bir hamur elde edeceginizi anlarsiniz. Hamuru elinizde beze yaparken elinize yapisir halde olmasi gerekiyor.( Kulak memesinden daha yumusak)''
* Margarini, aycicekyagini ve yogurdu karistirin
* Hemen arkasindan unu, mahlebi, kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve hepsini birlikte yogurun
* Cok yumusak bir hamur elde ettikten sonra kücük bir parca koparip, ortasina peynir karisimindan koyup kapatalim
* Yuvarlak sekil verdigimiz hamuru ilk önce yumurta akina batiralim
* Sonra da galeta ununa her tarafini bulayalim
* Yagli kagit konulmus tepsimize yerlestirelim
* Önceden isitilmis 180 derecelik firinda, pembelesinceye kadar pisirelim
 
* Sicak tabiki cok daha güzel oluyor ama inanin ertesi gün de bu pogacada ayni lezzeti alirsiniz. ***Cok ama cok begeneceginize eminim.

 '' Tarifim 1 tepsilik ''

Afiyet Olsun
 

1 yorum:

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...