5 Temmuz 2014 Cumartesi

Karpuzlu Irmik Rüyasi

Malzemeler ( Irmik icin)
. 500 mL süt
. Yarim su bardagini irmik
. Yarim su bardagi Seker
. Vanilya sekeri
. 1 Yemek kasigi tereyagi
 Malzemeler ( Jölesi icin )
. Büyük bir dilim Karpuz
. 1 Paket jöle
. 1/4 su bardagi toz seker
Hazirlanisi
* Ilk olarak karpuzumuzun cekirdekleri temizlenir ve robottan gecirilir
* Daha sonra tenceremize elde ettigimiz karpuz suyunu, jöleyi ve sekeri koyuyoruz
* Bütün bu karisim kisik ateste yogunlasana kadar karistirilir
* Bir kac dk kaynatilip ocaktan alinir
* Hazirladigimiz bu karisimimiz daha önceden islatmis oldugumuz Muffin kaliplarina 1-2 corba kasigi gelecek sekilde konulur
*Kaliplari derin dorucuda 10-15 dk bekletiyoruz

Karpuz jölemiz donarken biz de bu esnada irmikli tatlimizi hazirliyoruz

* Süt, irmik, seker ve vanilya sekeri tencereye eklenir ve kisik ateste devamli karistirarak pisirilir
* Kaynamaya basladiktan 2-3 dk sonra ocaktan alinir ve mikserle cirpilir
* Daha sonra icerisine 1 yemek kasigi tereyagi eklenir ve bir kac dk daha cirpilir
* Dondurucudan kaliplarimizi cikartip hazirladigimiz irmik tatlimizi sicak bir sekilde üzerine ekliyoruz
* 1 Saat kadar buzdolabinda beklettikten sonra dilediginiz bir mevye sosu ile birlikte servis yapabilirsiniz

Afiyet Olsun :)
Yazin bunaltici sicaginda bu hafif tatli harika gidiyor :)
Birbirinden güzel sunumlarla misafirlerinize hos bir süpriz yapabilirsiniz :)
***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...