15 Temmuz 2014 Salı

Arpa Sehriyeli Pirinc Pilavi

Malzemeler
.1 Su bardagi baldo pirinc
. Yarim su bardagi arpa sehriye
. 1,5 yemek kasigi tereyagi
. Yarim yemek kasigi siviyagi ''Parlak görünmesi icin ''
. 1,5 Su bardagi soguk tavuk suyu
. 1 Su bardagi soguk su
. Tuz ,karabiber ve 2-3 damla limon suyu
Hazirlanisi
* Pirincin nisastasi cikana kadar bol soguk suyla yikiyalim
* Suyu berrak olana kadar pirinc yikanmali
* Sivi yagda sehriyeleri biraz kahverengi lesinceye kadar kavrulurur
* Yikanmis olan pirinci ilave ederiz ve ayni anda 1yemek kasigi tereyagi koyalim
* Kavrulmakta olan pirincimize, bir cay kasigi tuz ekleyelim '' pirincin kirilmamasi icin''
* Pirinc parlak oluncaya kadar iyice kavrulur
* Soguk tavuk suyunu ve yine soguk olan suyu birlikte ilave edelim
* Pilav kaynamaya  baslayana Kadar hararetli bir ateste pisirilir
* Kaynama 2,3 dakika kaynayan pilavin altini kisik atese getitrelim ve limonu sikalim
* Pilavin suyu cekince, alti hafif citir sesi geldiginde altini kapatalim
* En son olarak yarim  kasigi tereyagimizi, kücük parcalar halinde pilavin üzerine koyalim
* Üzerine kaydugumuz tereyagimiz eriyip pialavin etrafina dagilmasini bekleyelim
*  Ve  pilavin üzerini havlu pecete yada temiz beyaz bir bez kapatalim
* Demlenmis olan pilavimiza,karabiber ekleyerek sicak servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...