1 Temmuz 2014 Salı

Karnibahar Corbasi

 

Malzemeler
. 4-5 Cicek karnibahar
. 1 Orta boy patates
. 1 Kücük kabak
. 2 Su bardagi tavuk suyu
. 1 Yemek kasigi tereyagi
. 1 Sogan
. 1 yumurta ( sarisi )
. Yarim limon
. 1 Yemek kasigi un
. Tuz, karabiber
. Yeteri kadar sicak su ( takriben 2 su bardagi ) CORBA kivamini siz isteginize göre ayarlayin
Hazirlanisi
* Karnibahar,kabak,sogan ve patates kücük parcalar halinde kesilir, normal sicak suyla iyice haslanir
* Sonra haslanmis sebzeler püre haline getirilir
* Püre haline gelmis corbanin icerisine tavuk suyu ilave edilir
* Bir kac dakika daha kaynamis olan corbamizin terbiyesini hazirlayalim
* Yumurta sarisi, un ve limon birlikte iyice cirpilir (hic bir tortu kalmadan) ve kaynamakta olan cobamiza eklenir

* Hizli bir sekilde cirpiciyla karistiririz, 2-3 dk pisiririz ve hemen ocaktan aliriz
* Yag tavamizda tereyagimizi yakar ve servise sunmaya hazirlanan corbamizin üzerine gezdiririz
* Karabiber ile sekil verebilirsiniz
Afiyet olsun
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...