Malzemeler. 3 Orta Boy patlican
. 1 Orta Boy sogan
. 4 Dis sarimsak
. 3 Domates
. 1 Cay kasigi karabiber
. 1 Cay kasik yarisi kimyon
. 1 Cay kasigi pul biber
. 3-4 Tutam feslegen
. 5 Yemek kasigi zeytinyagi (soganlari kavurmak icin cok az sivi yagi)
Hazirlanisi
* Patilcanlar yikanir ve ince uzun bir sekilde dogranir
* Eger patlican acik renk olmasini istiyorsak cok az tuzlu suda bekletebiliriz
* Tuzlu suda bekleyen patlicanlari iyice kurulariz
* Ilk önce genis bir tavada, sivi yag ile sogani 1-2 dakika kavururuz
* Kurulanmis patlicanlari ilave eder ve ayni anda da zeytinyagimizi koyariz
* Patlicanlarida biraz renk degistirene kadar kisik ateste kavururuz
* En son olarak dogranmis olan domatesleri ve feslegen yapraklarini koyariz
* Kisik ateste patlicanlar ezilmeden kavrulur
* Sicak ya da soguk servis yapabilirsiniz
''Ben genelde soguk tercih ediyorum ve en son sunumda üzerine zeytinyagi gezdiriyorum.Yanina da
yogurt cok güzel yakisiyor''
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder