18 Temmuz 2014 Cuma

Cilekli Kup

Malzemeler
. 500 ml süt
. 2 yumurta
. 125 Gr Seker
. 1 Yemek kasigi tereyagi
. 2 Yemek kasigi misir nisasta
. Findik
Jöle si icin
. 250 ml soguk su
. 2 Yemek kasigi Seker
. 1 Paket jöle
Hazirlanisi
* Süt ile sekerin yarisini birlikte, sos tenceremize alip karistirarak pisirilir
* Süt kaynayinca ocaktan bir tarafa alinir
* Ayri bir cukur kapta yumurtanin birini tam kiriyoruz,íkinci yumurtanínda sadece sarisini koyuyoruz
* Kalan sekeri yumurtali kaba koyup iyice cirpilir
* Kaynamis olan sütten kasik kasik alip (4-5 kasik), yumurtali karisima koyun ve hizlica cirpin yumurtanin pismemesi icin!
* Yumurtali karisima nisastayi ilave eder tekrar iyice cirpariz
* Sonra bu yumurta karisimi süt olan tenceremize agir agir koyarak cirparak pisiririz
* Karistirarak pisirilen muhallebi koyulasmaya baslayinca ocaktan alinir, icerisine teryagini koyulur ve cirpilir
* Pudingi servis yapmak istedigimiz kuplara yarim olacak sekilde konulur
* Pudingi biraz ilimaya birakiyoruz ve üzerine cekilmis findik koyuyoruz ve tekrar sogumaya birakiyoruz
* Puding sogumayi beklerken jölemizi hazirliyalim
* 250 ml su ve renkli meyveler icin olan 1 paket jöle tozu 2 kasik sekerle karisitirilir
* Jöleyi, kaynamaya basladiktan 1-2 dk sonra ocaktan alin ve hafif ilimaya birakin
* En son olarak hafif sogumakta olan pudingimizin üzerine esit sekilde dökün
* Cileklerimiz üzerine "istege göre kesilmis ya da tüm olarak" konulup, sogumaya birakilir
* Cilekli kuplar soguk olarak servis yapilir
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...