3 Temmuz 2014 Perşembe

Kuru Fasulye

Malzemeler
. 1 Su bardagi kuru fasulye ( ben genelde kisi sayisina göre 1 avuc fasulye koyuyorum )
. 2 Bas kuru sogan
. 2 Domates
. 1 Sivri biyer
. 1 Yemek kasigi tereyagi
. 2 Yemek kasigi zeytinyagi
. 1 Yemek kasigi domates salcasi
. Yarim yemek kasigi biber salcasi
. Tuz, kirmizi pul biber, karabiber
. 1 Cay bardagi süt
Hazirlanisi
* Fasulye bir gün önceden ilik su ve sütle islatilir
* Bir gün su ve sütte bekletilen fasulye hic suyu degistirilmeden alti kisik ateste haslanir
* Suyun tasmamasi icin agzi acik tutulur ve ara ara üstünün köpügü alinir
* Haslanan fasulyenin suyu dökülür ve soguk sudan gecirilir
* Ilk olarak tencerede yaglarimiz soganla bulusturulur ve tuz eklenerek hafifce kavrulur
* Sirayla biber, domates konur ve tekrar kavrulur , domatesler yumusayinca salcalar ilave edilir
* Bu karisim kaynarken biraz su ilave edilir ve salcanin kokusu cikana kadar kavrulur
* En son suyu süzülmüs olan fasulyeler eklenerek 1-2 dk daha kavrulur 
* Sicak suyu eklenir
* Baharatlar da ilave edildikten sonra (fasulyeler haslandigindan dolayi) fazla pisirilmez. Tane tane olmasi icin kontrol ederek pisirilir
* Yarim saat kadar dinlendirilir ve sicak servis yapilir
Afiyet Olsun
* **Damak zevkinize göre tabi ki; ama benim  damak zevkim ise yaninda olmassa olmaz kuru sogan ve pilavla yemeyi tercih ederim.***

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bugün ki yayinim Kuru Fasulye ,yarin sizlerin menüsü olsun.
    Afiyet Olsun

    YanıtlaSil

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...