22 Temmuz 2014 Salı

Kremali Kabak Corbasi


Malzemeler
. 1 Büyük kabak
. 1 Havuc
. 1 Sogan
. Yarim yemek kasigi tereyagi
. Corba kremasi
. Yarim su bardagi süt
. 1 Yemek kasigi un
. Bir kac tutam dereotu
. Istege göre tavuk suyu tablet
Hazirlanisi
* Kabagin kabuklari soyulur ve ince ince dogranir
* Ayni sekilde havuc ve sogan da temizlenip ince dogranir
* Sicak suyumuzla birlikte sebzeler yumusayincaya kadar pisirilir
* Yumusayan kabak ve havucumuz blendirdan gecirilir
* Büyük bir kasede krema ve süt iyice cirpilir daha sonra icerisine unu da koyup tekrar cirpilir
* Bu krema karisimi kaynamakta olan corbamizin icerisine karistirarak koyariz
* Corba kivaminin koyuluguna göre kaynar su ilave edelim
* Tuz ve tavuk suyu tableti ekleyebilirsiniz
* Servis yapmadan önce tavada yakmis oldugumuz mis kokulu tereyagimizi üzerine gezdiririz
* En son olarak dereotunu koyariz
Afiyet Olsun
***Bu ramazanda bagirsaklarimizi ve metobolizmamizi calistiran nefis bir CORBA***

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. BENCE YORUMA HİÇ AMA HİÇ GEREK YOK...SADECE AYNI TARİFİ BAL KABAĞI İLE YAPIP İÇİNE HAŞLARKEN KABUK TARÇIN KOYARSANIZ MÜTHİŞ BİR ADAPAZARI LEZZETİ İLE TANIŞMIŞ OLURSUNUZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkür ederim, begendinize sevindim. Neden olmasin seve seve yaparim . :))

      Sil

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...