18 Temmuz 2014 Cuma

Fellak Köftesi

 
Malzemeler
. Su bardagi ince bulgur
. 1 Yumurta
. 200 gr kiyma
. 2 Yemek kasigi tereyagi
. 1 Tatli kasigi kuru nane ( taze nane varsa daha iyi olur )
. 1 Cay kasigi karabiber
. Büyük kase süzme yogurt
. 3-4 Dis sarimsak
. 1Yemek kasigi domates salcasi
. Kirmizi pul yada toz aci biber
. 1,5 Kahve fincani irmik (cogu kisi un kullaniyor ama ben irmik kullanmayi tercih ettim cok daha güzel oluyor)
Hazirlanisi
* Ilk olarak bulgurumuza tuz ekleyip 1,5 cay bardagi kadar kaynar suyla islatiyoruz
* Tipki kisirda yaptiginiz gibi bulguru sisiriyor ve dinlendiriyoruz
* Dinlenen bulgurumuzun icerisine 1 yumurta ile irmigimizi,karabiberi ve tuzu ilave ediyoruz
* Bu karisimi cok az su ve elimizi hafif batiracagimiz kadar sivi yagimizla yoguruyoruz
* Irmik ve bulgur bir biriyle iyice karistiktan sonra bulgurdan olusan bir hamur elde ediyoruz
* Bu hamuru istediginiz büyüklükte, ister yuvalak ya da benimkisi gibi sekil verebilirsiniz
* Bir tarafta da tenceremize sicak suyumuza tuz ilave edip kaynamaya birakiyoruz
* Kaynamaya biraktigimiz suyu beklerken sosu hazirlariz
* Tavada ince kiyilmis sogani hafif  kavururuz ve icerisine kiymamizi koyariz
* Kiymayi kavururken istege bagli baharatlari ekler ve kisik ateste kavururuz
* Yogurt ve sarimsagi da hazirlariz
* Kaynamakta olan suyun icerisine  köfteleri atariz
* Köftelerin pistigini ancak suyun üstüne ciktiginda anlamis oluruz **
* Isterseniz sizler de benim gibi tavada kizgin tereyaginda 1-2 sefer cevirin
* Sonra da sunum kabimiza koyup, üzerinin yogurdunu döküyoruz
* En son olarak da kiymali sosumuz ve nanemizle süsleyip servise hazirliyoruz
* Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...