. 1 Kücük boy karnibahar
. 2 Sogan
. 2 Dis sarimsak
. 1 Yemek kasigi domates salcasi
. 2 Yemek kasigi tereyagi
. Yarim cay kasigi zerdecal
. 1 cay kasigi safran
. Bir cimdik karabiber
. Bir cimdik kimyon
Hazirlanisi
* Karnibahar iyice yikanir ve 5 dk kadar sirkeli suda bekletilir
* Genis bir kap secilir, yag ile sogana sarimsak , kimyon, tuz eklenerek kavrulur
* Kavrulan soganlarin icerisine kiyma, karabiber ve kirmizi biber eklenir ve güzel bir sekilde kavurmaya devam edilir
* Sonra salca ilave edilir cok az da su konur 2-3 dk kavrulur ( 1 cay bardagindan az sicak su) konur iyice sos yapar gibi kaynatilir
* En son olarak karnibaharlarimizin kökleri alta gelecek sekilde tenceremize dizilir
* Zerdecal ve safranin yarisini koyar cok düsük bir ateste pisirilir.
* Arada bir kontrol etmeyi ihmal etmeyelim, karnibahar cabuk ezilen bir sebze oldugu icin ciceklerimizin diri kalmasina özen gösterelim
***karnibaharimiz hic karistirilmadan pisirilecek unutmayalim, sadece servis yaparken alt üst yapabiliriz.***
* Sicak servis yapin ve geride kalan safranla renk verebilirsiniz
Afiyet Olsun
*** Umarim begenirsiniz deneyin derim, daha simdiden ayy yada himmm diyenleri duyar gibi oluyorum karnibaharin kokusu yüzünden. Ama inanin pisman olmayacaksiniz:))***
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder