14 Temmuz 2014 Pazartesi

Kabak Corbasi

Malzemeler
. 1 Orta Boy kabak
. 1 Sogan
. 5 Yemek kasigi zeytinyagi
. 250 gr mantar
. 1 Tane tavuk suyu  tableti
. 1 Su bardagi süt
. 2 Yemek kasigi yogurt
. Yarim limon suyu
. 1 Yemek kasigi un 
. 1 Dis sarimsak
. 1 Yumurta sarisi
. Bir tutam taze dereotu
. Tuz ve karabiber
Hazirlanisi
* Kabagin kabugu soyulur ve yikayip küp seklinde dogranir
* Ilk önce sagani ince dograyip biraz kavururuz
* Hemen arkasindan mantari ve unu da ayni anda koyar kavururuz
* Sonra kabagi koyar ve kavururuz ,kaynamakta olan sicak suyu ilave ederiz (1,5 su bardagi)
* Sebzelerimiz piserken bizde corbamizin terbiyesini hazirliyalim
* Bir kaseye sütü,yogurdu,yumurta sarisini  ve limon suyunu ilave edip iyice cirpilir
* Corbamiz ocaktan indirmeye yakin ,hazirlamis oldugumuz karisimi corbaya koyariz
* Bir süre karistiririz ve 2.3 dk kaynayinca ocaktan alalim
* Hazir olan corbamizi taze dere otuyla servise hazirlariz
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...