29 Temmuz 2014 Salı

Kremali Baklava



Malzemeler (3, tepsiliktir hamur)
. 1 Su bardagi yogurt
. 1 Su bardagi misirözü yagi
. 1 Su bardagi su
. 1 Paket kabartmatozu
. Bir tutam tuz
. Pinar sivi krema (Schlag sahne)
. 1 Kilo un
. 2 Paket bugday nisastasi
. Ceviz
Malzemeler      (1 tepsilik serbet icin )
. 3 Su bardagi su
. 4 Su bardagi Seker
. 1/2 Yemek kasigi yarisi limon suyu
Malzemeler    (1 tepsilik üstü icin )
. 125 gr Tereyagi (yarim paket)
. Yarim paket rama margarin
. 1 Paket Antep fistigi
Hazirlanisi
* Ilk önce yogurt,siviyag,krema,su konur  karistirilir
* Un ve kabartmatozu elenerek sivi karisima azar azar eklenir
* Hamurumuz oldukca yumusak olucak
* Hamur iyice yogurulur ve üzeri temiz bir bezle kapatip 5 .6 dk dinlendirirlir
* Dinlenmis olan hamurlari ceviz büyüklügünde bezeler yapilir (3 tepsi cikiyor bu malzemeden)
* Bol unlanmis bir tepsiye bezeler dizilir
* Bezeleri koydugumuz tepsinin üstü kurumamasi icin strec cekilir
* Bezeleri 7.ser ayiririz ve nisasta yardimiyla Kücük kücük acilir
* Acmis oldugumuz bezeleri üst üste koyariz
* Bol nisastayla acmis oldugumuz 7 kat  yufkamizi iyice büyütürüz
* En son olarak acmis oldugumuz yufkalarin üstüne cekilmis bol ceviz serpilir
* Ceviz koymus oldugumuz yufkayi oklavaya siki olmayacak sekilde sarilir
* Oklava cekilir ve hamurumuzun üstüne  hafif bastirarak yassilastiririz
* Baklava seklinde kesilir
* Diger yufkalarda ayni sekilde yapilir
* Bir taraftada 1 tepsilik icin olan yaglarmizi eritmeye baslariz
* Kesmis oldugumuz yufkalarimizi tepsiye dizeriz
* Yagimizi fokur fokur kaynatalim ve hafif yanmakta olan tereyagimizi yufkalarin üzerine dökelim
* Yufkalarimizi bol yagladiktan sonra önceden isitimis 175 derecelik firinda. pembelisinceye Kadar kizartilir
* Baklavalar kizarana kadar biz serbetimizi kaynatmaya baslayalim
* Serbet malzemeleri seker ve su kaynatilir serbet kivamini alinca  en son olarak limon suyu eklenir
* Serbetimizi ilimaya bir kenara alinir ve  kizarmakta olan baklavalar kontrol eilir
* Kizarmis olan baklava  firindan cikartilir ve ilimasi beklenir
* Serbet ve baklava ilik iken hafif hafif serbeti verilmeye baslanir
* Serbetlenen  baklavamiz icini cekene kadar beklenir
* Serbetini  ceken baklavalarimiz üzerine antep fistigi serpilir
* Baklavamiz yaninda Kaymak ile servis yapilir
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...