24 Ekim 2014 Cuma

Düdüklü Tencere Kebabi

Malzemeler
. 500 gr  az yagli dana eti
. 2 Yemek kasigi tereyagi
. 2 Orta boy sogan
. 4,5 adet defne yapragi
. 4,5 adet Tane karabiber
. 2 Tane küp dogranmis domates
Püre icin
. 5,6 Adet patates
. 1 Su bardagi süt
. Muskat , tuz
. 1 Yemek kasigi tereyagi
Hazirlanisi
* Herzamanki  gibi , eti sütle 2 saat öncesinden marine ediyoruz
* Sonra tenceremize yag koyup iyice kizdirip etlerimizi mühürlüyoruz   tabiki her tarafini
* Etlerimizi bir kenara alip biraz dibi yanmis gibi görünen tenceremize, halka halka dogranmis soganlari diziyoruz
* Soganlarin üzerine defne yapraklarini ve mühürlemis oldugumuz etleri diziyoruz
* Kabuklari soyulmus ve küp seklinde dogranmis domatesleri  etin üzerine bosaltiyoruz
* Tane karabiber ve tuzumuzu ,1cay bardagi sicak suyumuzu ekleyip düdüklü tenceremizin kapagini kapatiyoruz
* Etimiz 15,20 dk kisik ateste piserken bizde patates püremizi yapalim
*Patateslerimizin kabuklarini soyup icerisine tuz ve cok az su esliginde,agzi kapali tencerede haslariz
* Patatesler iyice eziyoruz  ve azar azar süt ilave edilerek kisik ateste hafif pisirilir
*Sütünü ceken püremize muskat ve tereyagi ekleyip karistirip ocaktan alalim
*En fazla 20 dk kadar pisen etimizi kontrol ederek, catali degdirince lime  lime dagilmis olmasina dikkat edelim
*Etimizi tabagimiza patates püresi esliginde servis yapabiliriz
***Cok lezzetli ve lime lime oldu etimiz ,arkadaslar tandir kebabi tadi vermis .***
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...