1 Aralık 2014 Pazartesi

Dondurmali Irmik Helvasi

Malzemeler
. 1 Su bardagi irmik
. 2 Su bardagi süt
. 70 Gr tereyagi
. Cekilmis ceviz istege göre findik
. 1 Su bardagi seker
. 1 Tatli kasigi tarcin
. Yarim cay bardagi kuru üzüm
. Dondurma
Hazirlanisi
* Tereyag ile birlikte irmik hafif kahverengi rengi oluncaya kadar kavrulur
* Sekeri ,üzümü  ve ceviz ya da findik ilave edilip tekrar kavrulur
* Kaynatmis oldugumuz sütü ekliyoruz ve altini cok kisik etese getirip 1-2 dk bekletip ocagin altini kapatiyoruz
* Helvamizin demlenmesi icin üzerine temiz bir bez kapatip dinlendirelim
* En son olarak sekil vermek istedigimiz bir kasede ya da kalip secelim

* Kabimizi hafif islatalim ve kasik yardimiyla irmikten  bir miktar koyalim
* Icerisine koymak istedigimiz dondurmadan iki yada bir ölcek dondurma koyuyoruz


* Tekrar irmikten alip üzerini kapatacak sekilde irmik koyuyoruz
* Her tarafi kapandiktan sonra servis kabimiza ters ceviriyoruz
* Irmik helvamizi hafif sicak servis yapiyoruz
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...