Malzemeler
. 1 Su bardagi irmik
. 2 Su bardagi süt
. 70 Gr tereyagi
. Cekilmis ceviz istege göre findik
. 1 Su bardagi seker
. 1 Tatli kasigi tarcin
. Yarim cay bardagi kuru üzüm
. Dondurma
Hazirlanisi
* Tereyag ile birlikte irmik hafif kahverengi rengi oluncaya kadar kavrulur
* Sekeri ,üzümü ve ceviz ya da findik ilave edilip tekrar kavrulur
* Kaynatmis oldugumuz sütü ekliyoruz ve altini cok kisik etese getirip 1-2 dk bekletip ocagin altini kapatiyoruz
* Helvamizin demlenmesi icin üzerine temiz bir bez kapatip dinlendirelim
* En son olarak sekil vermek istedigimiz bir kasede ya da kalip secelim
* Kabimizi hafif islatalim ve kasik yardimiyla irmikten bir miktar koyalim
* Icerisine koymak istedigimiz dondurmadan iki yada bir ölcek dondurma koyuyoruz
* Tekrar irmikten alip üzerini kapatacak sekilde irmik koyuyoruz
* Her tarafi kapandiktan sonra servis kabimiza ters ceviriyoruz
* Irmik helvamizi hafif sicak servis yapiyoruz
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder