Malzemeler. Yarim Kilo pirasa
. 2 Havuc
. 1 Sogan
. 2 Yemek kasigi pirinc
. 1 Cay bardagi zeytinyagi ( cok az aycicek yagi ,soganlari kavurmak icin)
. Yarim limon
. 1 Tatli kasigi Seker
. 1 Tatli kasigi tuz
Hazirlanisi
* Ilk önce pirasa ,sogan, havuc soyulup yikanir
* Pirasa ve havuc verev büyük parcalar halinde kesilir
* Pirasayi pisirirken pek karistirmiyacagimiz icin yayvan ve genis bir kap secilir
* Pisirme kabimiza önce biraz siviyag koyup önce soganlar dogranir
* Sogan aromasini birakmasi icin icerisine tuzu ilave ederiz
* Kavrulmakta olan soganlarin üzerine havucu ekler ve kavurmaya devam ederiz
* Havuclar hafif renk degistirirken pirasayi ,sekeri,tuzu,limonu halka seklinde icine koyariz
* Kalan yagimizi koyduktan sonra yikanmis olan pirincimizi ilave ederiz
* En son olarak pirasalarimizi parlak düsmesi icin, tenceremizin agzini yagli kagit ile kapatiriz
* Ocagimizi en kisik atese alip pirasayi agir agir pisiririz
* Yemegimizin biraz diri kalmasina dikkat edelim
* Pirasa yemegimizi üzerine dere otu yada maydonoz ile, ister sicak ister soguk servis yapabilirsiniz
'' Ben genelde soguk tercih ediyorum gayet güzel oluyor''
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder