. 1 Orta Boy kereviz
. 250 gr parca et
. 1 Patates
. 1 Havuc
. 4 Dis sarimsak
. 1 Orta boy sogan
. 1 Büyük boy domates
. 1 1,5 Kasik tereyagi
. 1 Cay kasigi kimyon
. 1 Cay kasigindan az karabiber
. 1 Cay kasigi kirmizi pul biber
Hazirlanisi
* Kerevizi kabukalarini soyar ve resimde gördügünüz gibi bir parmak kalinliginda dilimlerde keseriz
* Sonra kerevizlerin kararmasini önlemek icin, limon ve cok az un bulunan cukur bir kaba koyariz
* Parca etimizide düzgün bir sekilde kesmek icin eti biraz 15.20 dk Kadar dondurucuda bekletebiliriz
* Hafif kendini ceken etimizi bir parmak kalinliginda dilimlerde keseriz
* Ayni sekilde patates,sogan,sarimsak, keseriz
* Genis bir kap icerisine kebabimizi hazirlamaya gecelim
* Ilk önce yarim kasik kadar tereyaginda eti mühürleriz
* Sonra sirayla etimizin üzerine sekil verek dizeriz
* Tereyagini ve en son kereviz saplarini dizeriz üst kismina dizeriz
* Baharatlarinida atip hic su koymadan kapagini kapatir kisik ateste pisiririz
* En fazla 15 ,20 dakika icerisinde pismis olur
* Servis yapmadan önce sunum kabimiza ters cevirlir
* Cevirmis oldugumuz kebabimizi bir kez daha tekrar tersine ceviririz
* Tabiki sunumu size kalmis ya üstte etli sekilde, yada benim gibi domateslerin görünümlü
* Kereviz kebabimiz etli yptigimmiz icin sicak servis yapilir
Afiyet Olsun
mükemmel görünüyor.. harikasın sevinç :)
YanıtlaSilTesekkür ederim arkadasim uygun bir zamanda dene derim. Cok begeneceksin emin olabilirsin
Sil