13 Haziran 2014 Cuma

Yöresel Yogurt Corbasi

Malzemeler
. Büyük bir kase süzme yogurt . (Quark ve 2 kasik normal yogurt ile de yapabilirsiniz)
. 1 yumurta
. Önceden haslanmis 1.5 su bardagi bugday
. 1 su bardagi nohut
. 1,5 yemek kasigi tereyagi
. 1 yemek kasigi nane
. Corbanin kivamina göre sicak su

Hazirlanisi
* Süzme yogurdu ve yumurtayi az miktar ilik suyla cirpilir.
* Sürekli tek yöne dogru kaynayincaya kadar karistirilir.
* Bugdayve nohut konur , bu karisim biraz özlesene kadar kaynatilir.
* En son olarak tereyagi ve nane üzerine yakilir , tuzu ilave edilir.

Sicak servis yapilir.
Afiyet Olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...