. 2 Tane hazir yufka
. 1 Paket kelebek makarna
. 1 Cay bardagi süt
. 1 Su bardagi yogurt
. 1 Yumurta
. 1 Cay bardagi aycicek yagi
. 1 Kabartma tozu
. 2 Kalip beyaz peynir
. Yarim demet maydonoz
Hazirlanisi
Ilk olarak tuzlu suda makarnamizi hasliyoruz. Daha sonra süzülüp soguk sudan gecirilir, suyunu cekmesi beklenir. Bu arada yagli kagit serilmis olan tepsimize, kenarlari disarda kalacak sekilde 1 tane yufka serilir. Üzerine makarnamizi bosaltiriz ve üstüne süt, peynir, yumurta, aycicek yagi ve kabartma tozu karisimi bosaltiriz ve makarnalarla birlikte güzel bir sekilde boca ederiz. Sonra diger ikinci yufkamizla üzerini kapatiriz. Böregimizin üstüne 1 su bardagi yogurdu süreriz. Istege göre cörek otu ya da susamla süslenir 170 derecede ayarlanmis firinda 40.dk pisirilmeye birakilir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder