17 Haziran 2014 Salı

Etli Nohut Yemegi

Malzemeler
. 2 Su bardagi nohut
. 250 gr kuzu kusbasi eti
. 2 Adet sogan
. 1 Sivri Yesil biber
. 2 Yemek kasigi domates salcasi
. 1 Cay bardagi süt
. 1 Yemek kasigi tereyagi ve 1 yemek kasigi zeytinyagi
. Tuz, istege göre karabiber
Hazirlanisi
* Bir gün önceden ayiklanmis ve yikanmis nohut ilik ve tuzlu suda bekletilir
* Ertesi gün nohudun sari suyu dökülür ve tenceremizde sicak su ve süt ile 15 dk haslanir
* Nohutlar sudan gecirilir ve suyu cekmesi icin süzgece konur
* Pisirme tenceremize kusbasi etimizi koyulur ve kendi suyunu cekinceye kadar kavrulur.
* Etin icerisine tereyagi, salca ve zeytin yagi ilave edilir
* Ince kiyilmis sogan ve biber konulur, kavurma islemi 3 dk daha devam eder
* Etli sosun icerisine suyunu cektirdigimiz nohut konur ve 2-3 dk güzel bir sekilde kavrulur
* Tuz ve üstünü kapatacak sekilde sicak su ilave edilir , kisik ateste pisirilmeye birakilir
* Nohut ve suyu bir biriyle özlesince sicak sicak servis yapilir.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...