16 Haziran 2014 Pazartesi

Kiymali Kara Lahana Sarmasi

Malzemeler
. 250 gr dana kiyma
. Yarim kilo kara lahana
. 1,5 kahve fincani iri bulgur
. 2 orta boy sogan
. 1 büyük boy patates
. 2 dis sarimsak
. 1 Yemek kasigi domates salcasi
. 1 Yemek kasigi biber salcasi
. 1 Tatli kasigi karabiber
. 1 Tatli kasigi kirmizi biber
. 1 Cay kasigi yenibahar
. 1 Cay kasigi nane

Hazirlanisi
* Kiyma, bulgur ve bütün malzemeler karistirilir, ic harc hazirlanir
* Diger tarafta lahanalar kaynayan suda cok fazla renk degistirmeyecek sekilde haslanir
* Sicak sudan alinan lahanalar soguk su dolu bir kapta soklanir ve süzülmesi icin kevgirde bekletilir.
* Ekmek tahtasi üzerinde lahananin orta damar kismi cikartilir
* Bu sekildede iki parca elde edilir ve lahananin uc kismina bir tatli kasigi dolusu ic konur
* Lahana muska seklinde sarilir, düzgün bir sekilde tencereye yerlestirilir
* Bir kasede domates salcasi sulandirilir icerisine biraz sivi yag ve tuz ilave edilir
* Sarmamizin üzerine bosaltilir ve üzerine tereyagi konur
* Sarmalarin üstüne uygun bir tabak yada sarma tasi yerlestirilir ki sarmalar sismesin
* Kisik ateste lahana yumusayincaya kadar pisirilir
* Servis tabagina alinan sarmamizin ortasina sarimsakli yogurt koyarak sik bir sunum yapabilirsiniz
Afiyet olsun
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...