. Kücük boy lahana
. 1 Su bardagi pirinc
. 4 Orta boy sogan
. 2 Dis sarimsak
. 2 Yemek kasigi kus üzümü
. 2 Yemek kasgigi iri dövülmüs ceviz
. 1 Cay kasigi yenibahar ,tuz
. 1 Cay Beyaz karabiber
. 1 Tatli kasigi limon tuzu yada yarim limon suyu
. 2 Cay bardagina yakin zeytinyagi
. 2 Yemek kasigi kuru nane
. 1su bardagina yakin sicak su
Hazirlanisi
* Ilk yapmamiz gerken sey lahanalarin büyük üst yapraklari alinir ve güzelce yikanir
* Lahanalar 2.3 dak kaynayan suda haslanir, fazla erimemesine dikkat edelim lütfen
* Haslanan lahanalar ayri bir Kaba, koymus oldugumuz soguk yada buzlu suda soklanir
* Sonra suyunu cekmesi icin süzgece birakilir.
* Diger bir tarafta ic malzemeler hazirlanmya baslanir
* Genis ve cukur bir kapta yag ile birlikte sogan,sarimsak kavrulur
* Sirayla pirinc ve diger malzemeler karistirilir ,cok az kavrulmaya birakilir
* Kavrulmakta olan ic malzemelerimizin icerisine yarim su bardagi su konur
* 2.3 dk suyu hafif cekmeye baslayinca, ocaktan bir tarafa sogumaya birakilir
* Lahanalar Kücük boyda olacak sekilde ayarlanir ve ic malzeme konur
*Düzgün bir sekilde sarilir pisirme kabina yerlestirilir
* En son olarak bardagimizda yarim kalan yagimizin üzerine kalan suyu , tuzu ilave edilir
*Üzerine bir ya bir Tabak ,yada sarma tasi konur kisik ateste konturollü bir sekilde piisirilir
* Soguyunca servis tabagimiza alinir üzerine limon halkaciklariyla süslenip servis yapilir
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder