19 Haziran 2014 Perşembe

Zeytinyagli Lahana Sarmasi

Malzemeler
. Kücük boy lahana
. 1 Su bardagi pirinc
. 4 Orta  boy sogan
. 2 Dis sarimsak
. 2 Yemek kasigi kus üzümü
. 2 Yemek kasgigi iri dövülmüs ceviz
. 1 Cay kasigi yenibahar ,tuz
. 1 Cay Beyaz karabiber
. 1 Tatli kasigi limon tuzu yada yarim limon suyu
. 2 Cay bardagina yakin zeytinyagi
. 2 Yemek kasigi kuru nane
. 1su bardagina yakin sicak su
Hazirlanisi
* Ilk yapmamiz gerken sey lahanalarin büyük üst yapraklari alinir ve güzelce yikanir
* Lahanalar 2.3 dak kaynayan suda haslanir, fazla erimemesine dikkat edelim lütfen
* Haslanan lahanalar ayri bir Kaba, koymus oldugumuz soguk yada buzlu suda soklanir
* Sonra suyunu cekmesi icin süzgece birakilir.
* Diger bir tarafta  ic malzemeler hazirlanmya baslanir
* Genis ve cukur bir kapta yag ile birlikte sogan,sarimsak kavrulur
* Sirayla  pirinc ve diger malzemeler karistirilir ,cok az kavrulmaya birakilir
* Kavrulmakta olan ic malzemelerimizin  icerisine yarim su bardagi su konur
* 2.3 dk suyu hafif cekmeye baslayinca, ocaktan bir tarafa sogumaya birakilir
* Lahanalar Kücük boyda olacak sekilde ayarlanir ve ic malzeme konur
*Düzgün bir sekilde sarilir pisirme kabina yerlestirilir
* En son olarak bardagimizda yarim kalan yagimizin üzerine kalan suyu , tuzu ilave edilir
*Üzerine bir ya bir Tabak ,yada sarma tasi konur kisik ateste konturollü bir sekilde piisirilir
* Soguyunca servis tabagimiza alinir üzerine limon halkaciklariyla süslenip servis yapilir
Afiyet Olsun
** Arkadaslar benim servis yapip size cekim yapmaya hic vaktim olmadan misafirlerim geldi ve afiyetle yendi üzgünüm sizlere sunum yaapamadigim icin .Bir dahaki sefer mutlaka ayni tarifim le yapilmis lahana sarmamin resmini sizler sunacagim anlayisiniz icin tesekkür ederim.:))*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...