19 Haziran 2014 Perşembe

Baklava Yufkasindan Ispanakli Börek

 
Malzemeler
. 1 Paket baklavalik  hazir yufka
. Yarim kilo ispanak
. 1 Kalip beyaz peynir
. 1 Cay bardagi aycicek yagi
. 1 Yumurta
. 1 cay bardagi soguk su
. 1 yemek kasigi aycicek yagi (sogan ve ispanak kavrulmasi icin)
. 1 Bas sogan
. 1 cay kasgi Karabiber ,kirmizi biber,tuz
. Cörekotu ve susam
Hazirlanisi
* Ispnanaklar yikanir ve suyu cektirilir
* Genis bir kapta yag ve sogan kavrulur
* Üstüne ispanaklar konur ve cok az daha kavrulur
* Ispanaklar soguyunca beyaz peynir ve baharatlar eklenir istege göre
* Bir kücük kasede aycicek yagi ve bir cay bardagi su karistirilir
* Hazir 3 yufkanin her katta bir, bu karisimdan bir firca yardimiyla her tarafina sürülür
* Yaglanmis olan bu üc yufkanin  tamamina ispanakli harc konur
* Yufkalar rulo sarilip esit kareler seklinde kesilir
*  Yumurta ve aycicek yagi karstirilir üzerine sürülür
* Cörekotu yada susam konur 160 derece firinda pembelesinceye kadar kizartilir
* Fazla sogumadan sicak servis yapilir
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...