19 Haziran 2014 Perşembe

Piremec ( Arkadasim Nurdan`in Tarifi )

Ellerine saglik
Malzemeler
. 1 Su bardagi ilik süt
. 1 Su bardak su
. 1 Kücük yas pakmaya
. 1 Tatli kasigi seker
. Tuz, kulak memesi yumusakligi olacak sekilde un konulacak
. 1 Kase süzme yogurt
. Soya sosu
 Ic Malzemesi
. 250-300 gr kiyma
. 2 sogan
. 1 patates
. Tuz, karabiber
Hazirlanisi
* Ilik sütün icerisine yas maya ve seker konur, kisa bir süre kabarmasi beklenir
* Maya kabarinca suyu, tuzu ve unu eklenip, kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edilir
* Hamurun üstü temiz bir bezle kapatilir
* Bir saat kadar mayalanmasi beklenir

*** Hamurumuzun mayalanmasini beklerken güzel bol köpüklü bir öz ve öz "Türk Kahve"si icmeye nedersiniz ***
Ohh cok iyi geldi degil mi ? :))

* Evet devam edelim.... hmmm hamurumuz mayalanmis
* Simdi ic malzemelerimizden soganlari cok ince dogruyalim
* Patatesi  kücük küp seklinde dograyin
* Tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karistiralim
* Hamurumuzdan ceviz büyüklügünde bezeler alip, cay tabagi büyüklügünde acin
* Acmis oldugumuz hamurun icerisine bir yemek kasigina yakin ic harc konur
* Hamurun bir kösesinden baslayarak pileler yapilir ( resimler de görüldügü gibi )
* Ve bu sekilde bezelerin hepsi sabirla : ))  yapilir
* Genis bir kizartma kabina bol yag konur, kizmasi beklenir
* Arkadaslar resmin siralamasini takip ederseniz hamurun ilk önce düz yüzü ters konur
* Yani ilk önce kiymali tarafi kizaracak ve sonra alt kismi kizaracak
* Bir yemek kasigiyla icerisine pismesi icin kizgin yagdan koyariz
* Kizarttigimiz piremecleri kagit havluya aliriz fazla yagini cekmesi icin
* Sicak servise hazirlariz
* 1 Tatli kasigi süzme yogurt orta kismina konur üzerine de soya sosu dökülür ve afiyetle yenir
Not : süzme yogurtla ve soya sosuyla yemenizi tavsiye edrim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...