16 Haziran 2014 Pazartesi

Islak Kek

Malzemeler (Hamur icin)
. 3 Adet yumurta
. 1 Su bardagi seker
. 1 Su bardagi süt
. 2 Su bardagi un
. 1 Paket kabartma tozu
. 1 Paket vanilya
. 3 Yemek kasigi Kakao
. Yarim su bardagi siviyagi
Malzemeler (sos icin)
. 1 Su bardagi süt
. 2 Kasik kakao
. Yarim su bardagi seker
. Yarim su bardagi siviyagi
. Üzeri icin  hindistan cevizi
 
Hazirlanisi
* Ilk önce her kek yapiminda oldugu gibi yumurta ile seker iyice cirpilir
* Resimde görüldügü gibi sivi yagi ve süt konur ve 2-3 dk daha cirpilir
* Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya bir elekten gecirilerek karisima eklenir tekrar 2-3 dk cirpilir
* Yaglanmis kare borcam tepsiye bosaltin (ben oval tepsi kullandim ama en uygunu kare borcam arkadaslar)
* Önceden isitilmis 200 derece firinda 10 dk.pisirilir
* 180 dereceye düsürülür ve 25 dk.daha pisirilir
* Kek piserken bu arada sos hazirlanir
* Süt, kakao, seker ve sivi yagi tencereye konulur ve orta ateste 3.dk kaynatilir ve alti kapanip ilimaya birakilir.
* Kek firindan cikartilir iliyinca üzerine sos dökülür
* Bicakla keke kücük kesikler atilir sosu icne cekmesi icin
* Kekimiz sogumaya birakilir
* Sogumus olan kek servise hazirlanir.
Afiyet Olsun
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...