25 Haziran 2014 Çarşamba

Güvec

Malzemeler
. 4 Orta boy patlican
. 2 Büyük sogan
. 4 Dis sarimsak
. 4 Domates
. 2 Patates
. 2 Sivri biber
. 1 Yemek kasigi tereyagi
. 1 Yemek kasigi gelecek sekilde kuyruk yagi
. Tuz, karabiber, aci pul biber
Hazirlanisi
* Patlicanlar kücük kare seklinde dogranir ve 5 dakika kadar tuzlu suda bekletilir
* Patlicanlar sudan cikarilip, havlu kagitla suyu alinir
* Patatesler halka seklinde dogranir
* Güvec kabimiz altina bir miktar kuyruk yagi konur ve önce patatesler dizilir
* Üzerine bir kisim patlicandan dizilir
* Diger malzemeler de ayni sekilde kücük kücük dogranir
* Cigden olmak üzere eti ve diger malzemeler sirayla tekrarlanir
* Orta kismina sarimsak patlican dizilir
* En son olarak domates ve sogan, biberle güvecin üstü komple kapatilir
* Tuzu ,yagi ve kuyruk yagi tekrar konur üzeri folyo ile sim siki kapatilip 200 derece firina sürülür
* Maksimum 45 dk pismesi beklenir, sicak servis yapilir
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...