13 Haziran 2014 Cuma

Limonlu Tatli

Malzemeler
. 2 paket  Eti Burcak bisküvi
. 50 gr eritilmis tereyagi
. 3 yemek kasigi sivi yag
. 3 yumurta ( aki ve sarisi ayrilacak)
. 1 cay kasigi tuz
. 2 adet limon
. 1,5 su bardagi toz seker
. 1 paket labne (200 gr)

Hazirlanisi
* Bisküviler robottan gecirilir, icerisine siviyag ve tereyag ekleyerek hamur kivamina getirilir.Gerekirse suda ilave edebilirsiniz.
* Kelepceli kalibinizin altina yagli kagit yerlestirin ve bisküviden elde ettiginiz hamuru kalibiniza düz bir sekilde  bastirarak yayin.
* Ayirmis oldugumuz yumurta akinin icerisine tuz atip mikserle 7-8 dk kar gibi oluncaya kadar cirpilir.
* Yumurta sarisinin icerisine 1 su bardagi sekeri ve labne peynirini ekleyip 3-4 dk .cirpin.
* Ayri bir kapta yikanmis limon ve yarim su bardagi sekeri ilave edip püre haline gelecek sekilde robottan gecirilir.
* Püre haline gelmis limonun icerisine labneli karisim ilave edilir.
* Tahta kasikla karistirilir
* En son olarak kar seklini almis yumurta akimizi koyup beraber karistirilir.
* Bu tüm karisimi kalibimizda ki büskivilerin üzerine bosaltiriz

* Önce buzlukta 1 saat kadar bekletiriz sonra cikartip muz ve findiklari üzerine yerlestirip tekrar buzluga koyariz.
* Buzlukta 7-8 saat bekletin.
* Dolaptan cikardiginiz Limonlu Tatlimizi 6-7 dk beklettikten sonra kesin ve servis yapin

Dondurma tadinda hos bir lezzet yakaliyoruz, umarim bu tarifimi denersiniz. Inanin cok güzel yaz tatlisi oluyor dolaptan cikarilinca hemen tüketin yoksa eriyebilir.

*** üzerini istediginiz mevsim meyvesiyle süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...