26 Haziran 2014 Perşembe

Yesil Soganli Bögrülce

Malzemeler
. 1 Su bardagi bögrülce
. 1 Patates
. 1 Havuc
. 1 Kuru sogan
. Maydonoz ve dereotu
. 4 Bag yesil sogan
. Yarim cay bardagi zeytinyagi
. 1 Cay kasigi zerdecal
. 1 cay kasigindan az kimyon, karabiber,tuz
Hazirlanisi
* Bögrülce bir gün önceden süt ve ilik suyla islatilir
* Bir gün önceden islatilan ve bekletilen bögrülce ayni su ile kaynatilir
* Yumusayinca sudan gecirilir, süzgece alinir
* Cok az aycicek yagi ile sogan kavrulur ve ayirmis oldugumuz zeytinyagimiz eklenir
* Pates,havuc konur ve biraz soganla birlikte kavrulur, daha sonra baharati ilave edilir
* Sirada bekletigimiz bögrülce konur 3 dk daha kavrulur ve üstünü gecmeyecek kadar su ilave edilir
* Bögrülcemiz pisince inmeye yakin ince ince dogranmis yesil sogan ve maydonoz konur
* Biraz da soganla birlikte 2-3 dk kadar daha pisirilir ve ocagin alti kapatilir
* Ince dogranmis sogan, maydonoz ve dere otu ile süslenerek servis yapilir

Afiyet olsun

1 yorum:

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...