Malzemeler
. 1 Cay bardagi ince bulgur
. Yarim cay bardagi arpa sehriye
. 1 Cay kasigi kekik
. 2,5 Su bardagi tavuk suyu
. 1 Domates
. 1 Sivri biber
. 1 Kuru sogan
. 1 Yemek kasigi domates salcasi
. Yarim yemek kasigi biber salcasi
. Tuz ve karabiber
. 1 Yemek kasigi tereyagi ve sivi yagi
. 1 Su bardagi kaynar su (corbaya ilave etmek icin)
** " arkadaslar bu corbanin özelligi sogani cok iyi bir sekilde kavrulmasidir.Yani soganin rengi kahverengilesinceye kadar kavrulur, bu sekilde corbaya hos bir aroma katiyor "**
Hzirlanisi
* Soganimizi kavurduktan sonra domates ve biber eklenir ve kavurmaya devam edilir
* Salca, ince bugur ve arpa sehriye konur ve 2-3 dk daha kavrulur ve kaynar su ilave edilir
* Bulgur ve sehriyenin pismesi icin 10 dk kadar beklenir
* Ocaktan indirmeden önce ince kiyilmis maydonoz eklenir
* Corba 5 dk kadar bir kenara alinip dinlendirilir
* Sicak servis yapilir
" Güzel bir kis corbasi oluyor isteyen limon esliginde icebilir "
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder