12 Kasım 2014 Çarşamba

Zeytinyagli Bürüksel Lahana

Malzemeler
.Yarim kilo bürüksel lahana
. 2 Adet havuc
. 1 Orta boy patates
. 4 Yemek kasigi zeytinyagi
. 2 Dis sarimsak
. 2 Adet sogan
.Tuz,karabiber,zerdecal
, Dereotu
. 1Yumurta sarisi
. 1 Limon

Hazirlanisi
* Lahanalarin üst kabuklarini cikartalim ve bol suda yikayalim
* Tenceremize kaynatilmis tuzlu su ile birlikte bürüksel lahanalarimizi 5 dak kadar haslayalim
* Haslanmis olan lahanalari sudan cikarip, yesilligini kaybetmemesi icin buzlu suya batirip cikartalim
* Tenceremizde haslama suynu dökmeyelim cünkü, en faydali kismi suda kaldi ,2 yada 3 cay bardagi alip pisirmede kullanalim
* Pisirme kabimizin icerisine yanmamamsi icin 1 yemek kasigi aycicekyagi  yada misirözü yagi koyalim
* Halka dogranmis havuc ve küp dogranmis patatesleri yagda karistirarak kizartalim
* Simdi ise jülyen dogranmis soganlarimizi ve sarimsaklari ekleyelim
* Soganlarimizin diri kalmasini istiyoruz ve cok az kavuruyoruz
* En son olarak üstüne bürüksel lahanalarimizi diziyoruz ve hic karistirmiyoruz
* Ayirmis oldugumuz bürüksel  lahanamizin 2  cay bardagina geckin haslama suyunu yemegimize ekliyoruz
* Tuzunu ,tane karabiberi,zerdecali ilave edip kisik ateste piriryoruz
* Bir kasede yumurta sarisi ve 1 limon suyunu iyice cirpip, lahanalari ezmeyecek sekilde , hafif karistirarak altindaki sulu kisima ilave ediyoruz
* Lahanalarimizi bir alt üst edelm ki yemegin sosu hafif icine ceksin
* 3,4 Dk kadar pisirelim

* Bir catal yardimiyla lahanalarin yumusama derecesini ayarlayip üzerine dere otu ekleyip ocaktan indiriyoruz
**** Etin ve sinitsel gibi yemeklerinizin yanina cok yakisacak bir garnitür oluyor.Ister meze olarak,isterseniz de yaninda spagetti  ile de sunabilirsiniz.****
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...