21 Kasım 2014 Cuma

Mahlepli Acma

Malzemeler
 . 1,5 Su bardagi ilik süt
.  1 Yumurta aki
.  1 Su bardagi siviyag
.  1 Yemek kasigi dolusu mahlep
.  1 Paket instant maya
.  3 Tatli kasigi seker
.  1 Tatli kasigi tuz
.  3 Yemek kasigi tereyagi
.  1 Yumurta üzeri icin

Hazirlanisi
* Sütü ve insatant mayayi,sekeri birlikte karistiriyoruz icerisine 4 kasik un ilave edip kisa bir süre bekletiyoruz 
* Yagi ve yumurta aki ,mahlebi,tuzu unu azar azar eleyerek ekleyelim 
* Yumusak hamur elde edilir .1 saat kadar üstü bir bezle kapatip mayalanmasini bekleriz
* Hamurumuz tam kabarmadan kücük bezeler alip üzerine erimis tereyagini koyup hamurumuzu tabak büyüklünde elimizle acalim ve rulo sekiline getirip dügüm atiyoruz
* Acmalarimizi tepsiye diziyoruz ve üzerine yine bir bez kapatip 1 saat kadar tepside mayalandiriyoruz
* Mayalanmis acmalarimizin üerine yumurta ve sivi yag sürüp 170 derece  firina pisiriyoruz
* Kizaran acmalarimizi firindan cikartip yumusak olmasi icin üzerine bezimizi kapatip  sicak servis yapiyoruz

*** Acmalarimiz inanilmaz lezzetli oluyor mahlep cok yakisiyor ve lime lime dökülen bir acma yiyorsunuz. Acmalarimiz bir kac günde kalsa isitma posetlerinin icerisinde mikroda isittigimizda ayni tazeligi yakaliyorsunuz ekmeksi bir hamuru olmuyor cok lezzetli oluyor .  ****
Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...