3 Kasım 2014 Pazartesi

Portakal Jöleli ve Seftali Tadinda Pasta

Malzemeler
. 100 Gr tereyagi
. 170 Gr Bitter cikolata
. 2 Paket yulafli bisküvi
Malzemeler (krema icin)
. 3 kutu sivi krema (600 gr) Schlak sahne
. 3 Yemek kasigi niasasta
. 3 Paket vanilya sekeri
. 1 Yemek kasigi  seker
. Istege bagli hazir portakal aromasi (yada portakal kabugu rendesi )
Malzemeler
. 2/5 su bardagi portakal suyu
. 2 Yemek kasigi tepeleme nisasta
. 2 Yemek kasigi seker
Malzemeler
. Istege göre portakal ,yada saftali
. Jöle (istege göre yapmak isteyenler icin).
Hazirlanisi
* Bu güzel hafif pastamiza alt taban kismi yaparak baslayalim
* Ilk önce cikolata ve tereyagimizi , su buharinin üzerinde benmari seklinde  eritelim
* Burda dikkat etmemiz gereken, kabimizin tabani suya degmemesine ve buharinda eritmeye dikkat edelim
* Bisküvilerimizi un haline gelmesi icin robottan gecirelim
* Erimis olan büskivilerimizle yoguralim ve kabimiza yagli kagit gecirip büskivileri düz zemin olucak sekilde yayalim
* Kalbimiza koydugumuz büskivi tabanini dolaba koyalim hafif donmasi icin buz dolaba koyalim
* Bizde bu arada  beyaz kremamizin kismimi yapmaya  gecelim
* Kremamizi kabimiza koyalim ve icerisine nisastayi,vanilya sekeri,toz sekeri iyice karistiralim
* Kisik ateste karistirarak pürüsüz bir krema olucak sekilde pisirelim
* Kremamizi indirmeye yakin portakal kabugu rendesini koyalim ve mikserle 1,2 dk cirpalim
* Dolaptan kalibimizi cikartip ,üzerine kremamizi düzgün esit sekilde dökelim (kabimizi hafif zemine hafif vuruslar yaparsak sayet oldukca düzgün dagilim olucaktir)

* 5 Dk kadar disarda bekletelim ve üstüne strec folyo ile kapatalim (yapisir diye endiselenmeyin sogudunda cok rahat streci cikacaktir) ve bu sekilde tekrar dolaba koyalim
*  Biz meyve jölemizi hazirlamaya baslayalim
* 2/5 Su bardagi olacak sekilde portakalin suyuni sikalim
* Tenceremize süzerek bosaltalimki portakal  tortulari olmasin , nisasta ve sekerimizi ilave edelim
* Kisik ateste koyu bir kivam oluncaya kadar pisirelim 1.2 dk kaynatalim
* Ayni sekilde mikserle pürüsüz olmasi icin jölemizide cirpalim
* Jölemizi ocaktan alip  3.dk kadar bekletelim
* Dolapta olan, kalibimizi tekrar cikartalim
* Potakalli jölemizi kremamizin üzerine düzgün sekilde bosaltalim
* Tekrar dolaba koyalaim
* Pastamizin jölesi sogdugu zaman üzerine isginize göre meyve dilimleri koyabilirsiniz

* Ben seftali dilimlerini tercih ettim ve yine istege göre sefaf jöle yapip, meyve dilimlerinin üzerine dökebilirsiniz
* 1 paket jöle 200 gr soguk su ile kaynatip meyve dilimlerin dökün
Afiyet Olsun
***Asamali bir pasta ama cokta zor degil,yemeye basladiginizda ugrasmaya degermis diyeceksiniz***Seftali inanilmaz cok yakisti tavsiyeederim, NOT. Ben sefatli dilimlerinin üzerine  jöle dökmedim .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...