. 220 gr donmus tereyagi
. 1 Cay bardagi soguk süt
. 2 Yumurta ( 1 yumurtanin sarisi üstüne)
. 100 Gr yagli beyaz peynir
. Tuz
. yarim tatli kasigi sirke
. Dere otu
. Yumusak hamur elde etmek icin un
. 1 paket kabartma tozu
* Ilk önce don olan tereyagimizi küp küp dograyalim ve yogurma kalibinizin icerisine koyalim
* Soguk sütümüzü ve yumurtayi ,sirkeyi ,tuzu ekleyelim
* Not; unu koymadan harmanlamayalim
* Son olarak azar azar un ve kabartma tozumuzu koyup hamurumuzu yogurmya calisalim
* Tereyagimizi elimizle yogurarak eritmeye calismadan ve cok fazla un koymadan cok yapiskan bir hamur elde edelim
* Hamurumuzun icerisine kücük parcaciklara ayirmis oldugumuz beyaz peynirimizi peynirimizi ekleyelim
* Simdide ince kiyilmis dereotumuzu ekleyip hamurumuzu strec folyaya sarip ,fazla yumusamadan hemen buzluga koyalim
* Acma tezgahimizin üzerine strec film cekelim cünkü onun üzerinde skon hamurlarimizi acacagiz
* Hafif kendini toparlamis hamurumuzu tezgahimizin üzerindeki strec filmimizin üzerine alalim
* Üzerine yine bir strec film cekip iki strec film arasinda hamurumuzu 2 yada 3 cm kalinliginda merdane yardim ile acalim
* Acmasi bizi zorlasa da sakin un ilave etmeyelim lütfen, ununu az koyar ve kücük yag parcaciklari görünür ise skonlarimiz o kadar kivaminda demektir
* Acmis oldugumuz skonlari ücgen seklinde ya da kare seklinde kesip hemen tepsiye dizelim
* Üzerine yumurta sarisi sürelim 175 derece firinda pembelisinceye kadar pisirelim
* Tadini cok begenecek ve agzinizda dagilan bir skon yemis olacaksiniz
***Skon larimizi sicak cay esliginde servis yapalim, Kalan skonlarimiz ertesi gün ister mikroda,isterseniz tostta isitip yiyebilirsiniz. Ilk günün tadini vericeginden süpheniz olmasin.***
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder