26 Kasım 2014 Çarşamba

Dereotlu Skon

Malzemeler
. 220 gr donmus tereyagi
. 1 Cay bardagi soguk süt
. 2 Yumurta ( 1 yumurtanin sarisi üstüne)
. 100 Gr yagli beyaz peynir
. Tuz
. yarim tatli kasigi sirke
. Dere otu
. Yumusak hamur elde etmek icin un
. 1 paket kabartma tozu
Hazirlanisi
* Ilk önce don olan tereyagimizi küp küp dograyalim ve yogurma kalibinizin icerisine koyalim
* Soguk sütümüzü ve yumurtayi ,sirkeyi ,tuzu ekleyelim
* Not; unu koymadan harmanlamayalim
* Son olarak azar azar  un ve kabartma tozumuzu koyup hamurumuzu yogurmya calisalim
* Tereyagimizi elimizle yogurarak eritmeye calismadan ve cok fazla un koymadan cok yapiskan bir hamur elde edelim
* Hamurumuzun icerisine kücük parcaciklara ayirmis oldugumuz beyaz peynirimizi  peynirimizi ekleyelim
* Simdide ince kiyilmis dereotumuzu ekleyip hamurumuzu  strec folyaya sarip ,fazla  yumusamadan hemen buzluga koyalim
* Acma tezgahimizin üzerine strec film cekelim  cünkü onun üzerinde skon hamurlarimizi acacagiz
* Hafif kendini toparlamis hamurumuzu  tezgahimizin  üzerindeki strec filmimizin üzerine alalim
* Üzerine yine bir strec film cekip iki strec film arasinda hamurumuzu 2 yada 3 cm kalinliginda merdane  yardim ile acalim
* Acmasi bizi zorlasa da sakin un ilave etmeyelim lütfen, ununu az koyar ve  kücük yag parcaciklari görünür ise skonlarimiz o kadar kivaminda demektir
* Acmis oldugumuz skonlari ücgen seklinde ya da kare seklinde kesip hemen  tepsiye dizelim
* Üzerine yumurta sarisi  sürelim 175 derece firinda pembelisinceye kadar pisirelim
* Tadini cok begenecek ve agzinizda dagilan bir skon yemis olacaksiniz

***Skon larimizi sicak cay esliginde servis yapalim, Kalan skonlarimiz ertesi gün ister mikroda,isterseniz tostta isitip yiyebilirsiniz. Ilk günün tadini vericeginden süpheniz olmasin.***
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...