Malzemeler
. 1 Paket lazanya
. 3-4 Patlican
. 1 Büyük kuru sogan
. 1 Yarim kilo dana kiyma
. 2 Tane sivri biber
. 4-5 Adet domates ( ya da bir kavonoz dogranmis domates sosu)
. 2 Yemek kasigi un
. 1 Yemek kasigi tereyagi
. 2 su bardagi ilik süt
. Cok az miktar muskat
. 1 Paket kasar rendesi
. Baharatlar
Hazirlanisi
* Ilk önce kiyma ve sivri biber yag ile birlikte kisik ateste kavrulur
* Soganlar ve küp dogranmis patlicanlar ilave edilir , tekrar güzel bir sekilde kavrulur
* Domates sosu ya da domatesler dogranmis sekilde eklenir ve hafif kavrulur, eger gerekirse cok az sicak su ilave edilir
* Baharatlar eklenir ve ocaktan alinir
* Sos tenceremize yag ve unu ekleyip kavuralim ve üzerine yavas yavas ilik sütümüzü ekleyip karistiralim
* Yogunlasan besamel sosumuza muskat, karabiber ve tuz ekleyelim
* Lazanya icin ben borcam tepsisimi kullandim ve 3 kat yaptim
* Sirayla tepsinize nasil geliyorsa o sekilde yerlestirin lazanyalari
* Üzerlerine bol kepce kiymali harcimizdan koyalim ve her harcimizin üzerine besamel sosundan da koyalim
* Sirayla lazanyalari tekrar üstüne dizelim ikinci katindada ayni islemi yapalim ama bu sefer kasar rendelerimizi üzerlerine bolca koyuyoruz
* En son katinida ayni sekilde yapalim ve besamel sosumuzu üzerine bolca koyalim
* 200 Derece firinda pisirelim ve indirmeye yakin firindan cikartip üzerlerine yine bolca kasar koyup tekrar firina sürelim
* Kasarlar eridikten hemen sonra cikartiyoruz , üzerini kizartmiyoruz ki kasarlarimiz sertlesmesin
*** Mis gibi kokan lazanyalarimizi sicak servis yapiyoruz***
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder