27 Kasım 2014 Perşembe

Yozgat Yöresine Ait " Arabasi "

Kücük borcam tepsisi icin malzemeler (denemeniz icin ölcümü kücük tuttum)
Not 1: Yuvarlak firin tepsisine su bardagi kullanmaniz yeterli oluyor sadece miktari artiacaksiniz

Malzemeler (Hamur icin)
. 5 Cay bardagi su
. 1 Cay bardagi un
. Tuz
Malzemeler ( Corbasi icin )
. Tavuk gögsü ya da budu ( Büyük tepsi yaparsaniz hamurunu, bir tavuk kullansaniz daha uygun olur)
. 3 Yemek kasigi un
. 1 Yemek kasigi tereyagi
. Tavuk suyu
. Yarim yemek kasigi biber salcasi ve domates salcasi
. 1 Limon
. Tuz , karabiber ve aci toz kirmzi biber
Hazirlanisi
* Ilk önce hamurumuzu yapmamiz gerekir cünkü 1-2 saat sogumasi lazim
* Tenceremizde suyu ve tuzu birlikte kaynamaya birakalim

* Suyumuz kaynarken bizde 2 cay bardagi suyla 1 cay bardagi unu karistirip iyice cirpalim
* Kaynamakta olan su icerisine  unlu karisimi ilave edecegiz ama sürekli ve hizli bir sekilde karistirarak pisirelim
* Alti hafif kisik olsun dibini tutturmayalim
* Hamurumuzun kivamini anlamak icin  kenarlar iceri bombelisince pismis demektir
* Ya da bir kaseya soguk su koyup bir iki damla kaynayan hamurdan damlatalim ve damlaciklar pürüsüz kalip kalip  kaliyorsa hamur olmus demektir
* Kücük borcam tepsimizi suyla her tarafini islatalim kalan suyu dökelim

*  En son olarak pismis olan hamurumuzu düzgün bir sekilde tepsimize bosaltip balkon ya da dolaba koyabilirsiniz
* Hamurumuzun sogumasi ve tutmasi icin ortamin soguk olmasi sart
* Hamurumuzu sogumaya birakip corba hazirliklarina baslayalim
* Tabi ki önce tavuklarimizi hasliyacagiz cünkü tavuk suyuna corba yapicagiz

* Tavuklar haslanirken bizde corbanin meyanesi icin un kavuralim
* Un biraz kahve renk almasi gerekiyor  ve sonra  haslanmis tavuklari sogumaya birakiyoruz
* Tavuk suyunu bir tencereye alip icerisine kavurmus oldugumuz unu sulandirip icerisine ekleyelim
* Karistirarak pisirelim ve bir tarafta da sogumus olan tavuklari kücük parcalara ayiralim
* Sosu icin bir tava icerisine  tereyagimizi ve salca ,bahartlarimizi koyup güzel koku salincaya kadar kavuralim
* Sonra parcalanmis tavuklarimizi suyumuzun icerisine koyalim
* Sosumuzuda  üzerine ilave edelim ve 5dk kadar birlikte kaynatalim
* Corbamiz cok sicak ve hamurumuzda cok soguk olarak servis yapmamiz gerekiyor
*  Hamurumuzu suya batirilmis bir bicak yardimiyla sekilli keselim

* Hala alti kaynamakta olan corbamizi bir kaseye koyup icerisine istege göre limon koyalim
* *** Gelelim bu her iki karisimi nasil yiyecegiz ve nasil bir arada bulusturacagiz. Kasigimiza kesilmis hamur dilimlerinden bir tanesini aliyor sonra corbaya daldirip ,suyundan da alip birlikte yutmamiz gerkiyor .:)) yanlis okumuyorsunuz cignemek yok sadece yutacaksiniz :)) ilk denemeleriniz olumsuz olabilir ama sonra yuttugunuzun farkina varacaksiniz. Hem eglenceli bir yemek hem de cok müthis bir lezzet bulacaksiniz.*****
**** Not: Hamur kesimini kücük yaparsaniz yutmanizda o kadar basarili olur...iyi deneyimler :))))) ****

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...