6 Kasım 2014 Perşembe

Findikli ve Adacayi Aromali Hindi Gögsü

Malzemeler
. 3 orta boy kesilmis hindi gögsü,yada tavuk gögsü
. 3 Yemek kasigi cekilmis  findik
. 4.5 Yaprak adacayi
. 1 Su bardagi süt
. Yemek kasgindan az sirke
. 3 Yemek kasigi un
. 2 Dis sarimsak
. Kimyon.karabiber.tuz.kirmizi toz biber.zerdecal,sarimsak
.Yarim cay bardagi sivi yag.
. Yarim cay bardagi kadar kasar peyniri
Hazirlanisi
* Tavuk gögüslerini yakayip kuruluyalim ve genis  bir kap icerisine koyalim
* Hindi yada tavuk gögsünün üzerine sütü ve bosaltalim ve icerisine adacayi yapraklarini koyalim

* Ayni zamanda rendelenmis kasarida hindi gögüslerin üzerine ilave edip,alt üst edelim
* Üzerine strec folya cekip 1 saat  kadar dinlenmeye birakalim
* Pisirmeye baslayabiliiriz simdi onun icin diger hazirliklari yapalim

* Unu ve baharatlari karistiralim ve üzerinede cekilmis findiklari ekliyelim
* Genis bir tavaya cok az sivi yag koyalim ve tavuk gögüslerini ( hindi )
* Tebiyede beklettigimiz gögüsleri cikartip, hazirlamis oldugumuz unlu bulamaca her tarafini bulayalim

* Kizgin tavaya koyalim ve kizgin yaga ayni zamanda sirkedende dökelim ve tavugumuzu kizartalim *** Sirke koymamizin amaci etimizin kabuk tutmasi ve nar gibi kizarmasi icin ***
* Kizgin yagda fazla bekletmeden arkali önlü kizartalim
*  Nar gibi kizarmis gögüs etlerimizin ,yaninda ister bir sebze ,yada isterseniz pates püresiyle sicak servis yapabilirsiniz

*** Ben bürüksel lahanasini cok yakistiriyorum isterseniz sizde deneyebilirsiniz.****
Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...