Malzemeler
. 3 orta boy kesilmis hindi gögsü,yada tavuk gögsü
. 3 Yemek kasigi cekilmis findik
. 4.5 Yaprak adacayi
. 1 Su bardagi süt
. Yemek kasgindan az sirke
. 3 Yemek kasigi un
. 2 Dis sarimsak
. Kimyon.karabiber.tuz.kirmizi toz biber.zerdecal,sarimsak
.Yarim cay bardagi sivi yag.
. Yarim cay bardagi kadar kasar peyniri
Hazirlanisi
* Tavuk gögüslerini yakayip kuruluyalim ve genis bir kap icerisine koyalim
* Hindi yada tavuk gögsünün üzerine sütü ve bosaltalim ve icerisine adacayi yapraklarini koyalim
* Ayni zamanda rendelenmis kasarida hindi gögüslerin üzerine ilave edip,alt üst edelim
* Üzerine strec folya cekip 1 saat kadar dinlenmeye birakalim
* Pisirmeye baslayabiliiriz simdi onun icin diger hazirliklari yapalim
* Unu ve baharatlari karistiralim ve üzerinede cekilmis findiklari ekliyelim
* Genis bir tavaya cok az sivi yag koyalim ve tavuk gögüslerini ( hindi )
* Tebiyede beklettigimiz gögüsleri cikartip, hazirlamis oldugumuz unlu bulamaca her tarafini bulayalim
* Kizgin tavaya koyalim ve kizgin yaga ayni zamanda sirkedende dökelim ve tavugumuzu kizartalim *** Sirke koymamizin amaci etimizin kabuk tutmasi ve nar gibi kizarmasi icin ***
* Kizgin yagda fazla bekletmeden arkali önlü kizartalim
* Nar gibi kizarmis gögüs etlerimizin ,yaninda ister bir sebze ,yada isterseniz pates püresiyle sicak servis yapabilirsiniz
*** Ben bürüksel lahanasini cok yakistiriyorum isterseniz sizde deneyebilirsiniz.****
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder