Malzemeler
. 5 Adet orta boy patates
. 3 Yumurta
. Maydonoz
. Karabiber,tuz,kirmizibiber
. siviyag ve tereyag
Hazirlanisi
* Patateslerin kabuklarini soyup küçük küçük küp seklinde dorayalim ve soğuk suyun içerisinde bekletelim
* Bol suyla yikadigimiz ve nisastasindan arindirmis olduğumuz patateslerin suyunu iyice kurulayalim
* Genis seramik yada taflon tavaya cok az siviýag ve tereyagi koyalim biraz kizinca,patesleri ilave edelim
* Patatesleri güzel bir sekilde kavurmaya birakalim
* Bizde bu arada maydonozlari yikayip ince kiyalim
* Cukur bir kaba yumurtalari kiralim ve içerisine baharatlari ,maydonozlari karistiralim
* Kavrulmus olan patateslerin içerisine yumurta karisimini bosaltalim ve hertarafina gelecek sekilde yayalim
* Alti kisik ateşte kapagi kapali pişirelim
* Altini kontrol edip diğer tarafini pişirmek için ters çevirelim
* Patateslerin her iki tarafida kizararinca ocaktan alalim
* Sicak Servis yapılır
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder