Malzemeler
. 6 Tane hazir yufka
. 700 gr Yagli kiyma
. 3 Otra boy patates
. 1 Sogan
. Tuz,karabiber
. 1 Yemek kasigi tereyagi
. 3 Yemek kasigi sivi yag
. Yarim yemek kasigi biber salcasi
. 1 Yemek kasigi domates salcasi
. 1 Su bardagi et suyu
. Nane ve karabiber,tuz
. 1 Kase süzme yogurt
. Soya sosu
Hazirlanisi
* Yufkamizi ücer kat olmak üzere 3 yufkamizi aliyoruz
* Kiymamizin , icerisine sogan ve patatesi rendeleyip baharatlari ekliyoruz iyice harmanliyoruz
* Yufkamizin ilk katini serip kiymali harci yayioruz üzerine
* Ikinci yufkamizi üstüne kapatiyoruz ve tekrar kiyma harci yayiyoruz üzerine
* Son olarak ücüncü yufkamizi koyup en son olarak harcimizi yayiyoruz
* Yufkamizi rulo seklinde sariyoruz ve bir parmak kalinliginda halka seklinde kesiyoruz
* Yaglanmis borcam tepsimize kiymali kismi üste gelecek sekilde sirayla diziyoruz
* Kalan 3 yufkamizida ayni sekilde yapip rulo halinde keselim
* Bu sekilde yerlestirip tepsimizi, bu sekilde tamamlamis oluyoruz
* Firca yardimiyla üzerlerini siviyag sürüp, 200 derece önceden isitimis firina koyuyoruz
* Mantilarimiz üzeri kizarana kadar bekliyoruz ve bu arada sosumuzu hazirliyalim
* Tereyagimizin 2 yemek kasigi kadarini eritip hafif kokusunu cikamya basladiginda salcalarimizin hepsini ekliyoruz
* Güzel bir sekilde sosumuzu pisiriyoruz ve üzerine et suyumuz varsa onu bosaltip bir süre kaynatiyoruz
* Kizarmis olan mantimizi firindan cikartip kaynamakta olan sosumuzu üzerine gezdirerek döküyoruz
* Hemen hic beklemeden yeniden firina sürüyoruz ve suyunu cekene kadar pisiriyoruz tekrar
* Üzerine tavuk sulu ,salcali suyun cekmesi beklenir,ve kizarmis olan mantimizi firindan cikatalim
* Bu arada üzeri icin süzme yogudumuzu ve tereyagimizi yakalim , icerisine kirmizi toz biber kizdiralim
* Firindan cikartmis oldugumuz sosyete makarnalarimizi sicak ve yogurt, sos, yada soya sosyuyla s servis yapalim
** Istege göre yogurt ve soya sosuyla servis yapabiliriz**
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder