28 Ekim 2014 Salı

Et Haslama

Malzemeler
. 1 Kilo kemikli dana et
. 3 Tane orta boy patates
. 3 Tane havuc
. 1 Orta boy sogan
. Tuz,tane karabiber,zerdecal
Hazirlanisi
* Etimizi düdüklü tencereye koyalim ve icerisine kabuklarini soymus oldugumuzm patatesi, havucu  ekliyoruz
* Sogani tüm olarak icine atiyoruz ve tenceremizin kapagini kapatmadan ilk kaynamakta olan et haslamamizin köpüklerini aliyoruz
* Tenceremizin kapagini kapatmadan suya tadi cikan soganimizi icerisinden aliyoruz
* Son olarak karabiber  ve tuzunu ekleyip tenceremzin kapagini kapatalim
* 15,"20 dk kadar haslanmis olan etimizi ocaktan aliyoruz

* Tenceremizin buharini alip, kapagini aciyoruz
* Kapagi acilan tenceremizi tekrar ocaga aliyoruz
* Yarim limon ve 1 yumurta sarisini iyice cirpip et haslamamizin icerisine karistirarak boca ediyoruz
* 2,3 Dk kaynatip et haslamamizi ocaktan aliyoruz

*** Istege bagli olarak sarimsakta ekleyebilirsiniz ama ben sarimsaksiz servis yapmayi tercih ettim***
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...