20 Ekim 2014 Pazartesi

Tuzlu ´Mini´Kurabiyelerim

Malzemeler
.1,5 Su bardagi erimis margarin
. 1/2 Cay bardagi sivi yag
. 1/2 Cay bardagi su
. Yarim cay kasigi mahlep
. 1 Yemek kasigi limon suyu
. 1paket kabartma tozu
. Bir cimdik tuz
. 1 Yumurta aki ( sarisi üstüne)
. Alabildigine un yumusak bir hamur elde edene kadar
Hazirlanisi
* Ilk önce margarinimizi eritip sogumaya birakalim
* Sirasiyla malzemeleri koyalim ama un ve kabartma tozumuzu eleyerek ekleyelim
* Azar azar unu koyarak parmak uclariyla yumusak bir hamur elde edelim
* Hamurumuzu 1.saati geckin dinlendirelim
* Dinlenmis ve kendini cekmis olan hamurumuzu sekil vererek ,yada kaliplarle sekillendirelim
* Üzerlerine yumurta sarilari sürelim
* Önceden isitilmis 175 derece firinda üstü pembelesinceye kadar pisirelim
Afiyet Olsun
*** Cok sirin ,cok lezzetli oldular.***
***Saklama kaplariniza yada kavonozlarinizda uzun süre muhafaza edebilirsiniz***
***Ani bir misafiriniz gelecegi zaman aninda kahve yada caylarin yanina sunacaginiz minik ikramliklariniz bulunsun isterseniz hemen yapin derim.***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...