16 Ekim 2014 Perşembe

Ic Baklali Enginar

Malzemeler
. Yarim kilo ic bakla
. 5 Orta boy enginar
. 2 Orta boy patates
. 1Bas sogan
. 2 Dis sarimsak
. Yarim demet dereotu
. 1 Limon
. 1 Yemek kasigi kadar un
. 1 Yumurta sarisi
. 2 Cay baradagina yakin zeytinyagi
. 1 Cay kasigi ucu zerdecal
Hazirlanisi
* Ilk önce enginarlarinizi temizlemek olacak, yada benim gibi konserve kullanacaksiniz
* Soganlar dogranir,cok az tuz ile birlikte sefaflesinceye kadar kavrulur
* Patatesler küp seklinnde dogranir kavrulmakta olan soganlarimizin icerisine eklenir kavurmya devam edilir
* Bu karisima ic baklalar ilave edilir bir cay bardagi kadar sicak su ilave edilir ve kaynamaya birakilir
* En son olarak enginarlar iki üc parcaya bölünmüs seklinde  icerisine konur
* Fazla karistirilmadan kisik ateste pisirirlir
* Baklalarimiz yumusadiginda ocaktan inmeye yakin meyanesi yapilir
* Cukur bir kasede yumurta sarisi,unu,limon suyunu birlikte iyice cirpilir
* Cok hafif bir sekilde pismekte olan yemegimizin icerisine,meyanemizi ve tuzu ilave edelim
* Son olarak ince kiyilmis dereotumuzu ve zerdecali ekleyelim 2 dk kaynasin ve altini kapatalim
* Soguk olarak ve dereotuyla servis yabalim
Afiyet Olsun

**** Görünüsü kadar da cokta leziz****

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...