14 Ekim 2014 Salı

Etli Manti

Malzemeler
. 2 yumurta
. 500 gr un
. Su ve tuz
.300 gr kiyma
. 1 Bas sogan
. Kirmizi aci biber ve karabiber
. 1 Yemek kasigi biber salcasi
. 1 Yemek kasigi domates salcasi
. 2 Yemek kasigi tereyagi
, Kuru nane
. 5 Dis sarimsak
. Büyük kase süzme yogurt
Hazirlanisi
* Unu genis bir kaba bosaltilir ve ortasi havuz seklinde acilir
* Yumutalar  unun ortasina kirip tuz ve suyu azar azar ilave edelimki hamur yumusak olmasin
* Yalniz suyu cok az dökünkü hamuru cok sert bir kivamda yogurmamiz gerekiyor
* Elde edilen cok kati bir sekilde hamurumuzu özlesene kadar yoguralim
* Üzerine temiz bir bezle kapatip 5,6 dk, dinlendirelim
* Hamurumuzu dinlendirirken bizde ic malzemesini hazirliyalim
* Kiymamizin icerisine ince kiyilmis sogan,ve karabiber,tuz,kirmizi biberimizi ekleyip ,icerisine maydonoz dogruyalim
* Kiymamizi güzel bir sekilde yoguralim
****Evet gelelim simdi hamurumuza sekil vermeye*****
* Hamurumunu uzun rulo sekline getirip 4,5 parcaya ayiralim
* Kesmis oldugumuz  hamurlari bezeye dönüstürelim
* Hamurumuzu  oklava yada merdane yardimiyla  cok ince olmayacak sekilde acalim
* Sonra ben düzgün kesilmesi ve esit olmasi icin oklavayi kendime kalip olarak kullandim
* Oklava esliginde ,önce uzunve sonra kare seklinde kestim
* Kiymamizdan esit parcalar halinde alip hamurlarimizin  üzerine paylastiriyoruz
* Sonra istediginiz sekli verip hamurlari kapatiyoruz
* Hamurumuzun hepsini bu sekilde acip mantilarimizi bitiriyoruz
* Cukur ve genis bir tenceremizde kaynamakta olan suyumumuza tuz ve cok azda sivi yag ekliyoruz
* Mantilarimizi pisirmek icin ,tencerede kaynamakta olan suyumuzun icerisine koyuyoruz
***** Mantilarimiz piserken bizde salcali sosu,sarimsakli yogurdumuzu hazirliyalim*****
* Sos tavamiza yagimizi biraz yakiyoruz ve icerisine salcalarimizi ,baharatlarimizi ilave ediyoruz
* Salcamizin hafif kokusu gitmeye yakin yarim su bardagi kadar sicak su ilave edip iyice kaynatiyoruz sosumuzu
* 5,6 dis sarimsak ve büyük bir kase süzme yogurdumuzla karistiriyoruz*
* Mantilarimizi cok pisirmeyelimki biraz disimize degecek sekilde olsun
* Kaynayan tenceremizi ocaktan alip icerisine braz soguk su  dökelimki mantilar canlansin kendine gelsin
* En son mantilarimizi suyundan cikartip servis tabaklarimiza alip üzerine yogurt,salcali sostan ve istege göre nane yada kekikle servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...