5 Ağustos 2014 Salı

Iskembe Corbasi






Malzemeler
. 500 Gram Iskembe
. 1 Kuru sogan
. 2 Dis sarimsak (iskemebeyi kaynatirken kullanmak icin)
. 1 Yemek kasigi tereyagi
. 5 Dis sarimsak
. 2 Yumurta sarisi
. 1 Kase yogurt
. Yarim limon
. Sirke
. Bir kac tane "tane karabiber"
Hazirlanisi
* Ilk olarak iskembe bol suyla iyice yikanir
* Düdüklü tencereye alinir ve icerisine kaynar su konur
* Iskembe kaynatilir ve ilk suyu dökülür
* Tekrar iskembe kaynatilmak üzere ocaga alinir
* Icerisine sogan, 2 dis sarimsak ve bir kac tane karabiber eklenir
* Düdüklü tenceremizin kapagi kapatilip 10 dk kadar kaynatilir
* Pismis olan iskembeyi sudan cikarip bir kapta sogumaya birakilir
* Iskembenin suyunu ayri bir tencereye süzerek bosaltilir, sogan ve sarimsak, karabiber taneleri alinir







* Sogmus olan iskembeler küp seklinde dogranir ve tekrar kendi suyunun icerisine konur
* Tenceremizi kisik ateste kaynamaya birakiriz
* Biz bu arada iskembenin terbiyesini yapmaya basliyalim
* 1 Kase yogurdu ve yumurta sarilarini,limon suyu ile iyice cirpalim
* Bu karisimin icerisine, kaynamakta olan iskembe suyundan teker teker 4 kasik alip hizli bir sekilde karistiralim
* Son olarak corbanin terbiyesini yavas yavas tenceremize bosaltalim ve karistirmaya devam edelim
* 2-3 dk kaynatip altini kapatalim
*  Tereyagimizi yakalim ve servis yaparken corbamizin üzerine gezdirelim
* Yaninda olmazsa olmazi dövülmüs sarimsak ve sirkeyle servis yapalim
Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...