Malzemeler (cerez)
. 1 Cay bardagi badem
. 1 Cay bardagi ceviz
. 1 Cay bardagi findik
. 1 Cay bardagi kuru üzüm
. 1 Cay kasigi toz tarcin
Malzemeler (meyve)
. 1 Büyük kirmizi tatli elma
. 1 Büyük seftali ya da nektari
. 6 Mürdüm erigi
. 1 Büyük dilim kavun
Malzemeler (jole)
. 2 Paket toz jöle
. 500 Gr portakal suyu (baska meve suyu da olabilir)
Malzemeler (muhallebi)
. 500 Gr süt
. 2 yemek kasigi nisasta
. 1 Yumurta sarisi
. 1 Su bardaginda biraz eksik seker
. 1 Su bardagi cok ince cekilmis findik
. Yarim yemek kasigi tereyagi
. Yarim cay bardagi hindistan cevizi
Hazirlanisi
* Ilk önce meyveler yikanir ve kücük dilimler halinde kesilir
* Meyveler, cerezler ,tarcin bir kapta karistirilir, iyice harmanlanir
* Portakal suyu ve paket jölemiz sos tenceremizde iyice karistirilir
* Jöle koyulasincaya kadar karistirarak kaynatilir
* Ocaktan alinir hafif ilimasi beklenir ve meyve karisiminin icerisine dökülür
* Hizli bir sekilde kaselere yarim paylastirilir
* Sogumasi icin buzdolabina konur ve bu arada muhallebiye baslanir
* Muhalebi icin tencereye seker, soguk süt ve nisastayi cirparak koyariz
* Yumurta sarisini da ilave ederiz karistirarak pisiririz
* Muhalebimiz kaynamaya baslasdigiktan 2 dk sonra alti kapatilir
* Tereyagi eklenip mikserle iyice cirpilir, findik ve bir cimdik tarcin eklenir
* Muhalebiyi sogumus olan jöleli kaselerin üzerine paylastirilir
* Üzerlerini hindistan cevizi ile süsler, sogumaya birakiriz
* Soguyunca servis yapilir
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder