. 1 Paket burgu makarna
. 1 Yemek kasigi tereyagi
. 3 Yemek kasigi zeytinyagi
. 1 Cay kasigi kimyon
. 1 Cay kasigi karabiber
. 1 Cay kasigi zerdecal
. 2 Dis sarimsak
. 1 Cay kasigi kirmizi toz aci biber
. 1 Yemek kasigi domates salcasi
. 2 Domates rendesi
. 3-4 Tutam feslegen (ben bol kullaniyorum)
Hazirlanisi
* Makarnayi ben suyunu cektirerek pisiriyorum. sizler klasik haslama yöntemiyle yapabilirsiniz
* Tuzlu suda haslanmis makarnayi biraz teryagi ,siviyag ,cok az salcayla kavuruyorum
* Sos tenceremde diger kalan malzemeler yaglar,domates ,salca ve baharatlarla sos hazirliyorum
* Sosu kaynatmak icin biraz ilik su ilave ediyorum ve icerisine feslegenleri atiyorum
* 2-3 dk kaynatip makarna larimi bu sosla servis yapiyorum
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder