22 Ağustos 2014 Cuma

Karniyarik

Malzemeler
. 6 Adet orta boy patlican
. 250 Gr dana kiyma
. 1 Bas sogan
. 1,2 Dis sarimsak
. 3,4 Tutam maydonoz
. 2 Tane sivri biber
. 2 Domates
. 1 Yemek kasigi domates salcasi
. Tuz,karabiber, seker  bir cimdik kimyon
. Kizartmak icin siviyag
Hazirlanisi
* Patlicanlari yikayip kuruladiktan sonra kabuklarini, pisama seklinde  soyuyoruz
* Cukur ve genis bir kapta siviyagimizi kizdiriyoruz
* Patlicanlari arkali önlü cok hafif kizartiyoruz
* Patlicanlarin yagini havlu kagitla aliyoruz
* Patlicanin orta kismina bicakla  cizik atiyoruz
* Elimizi toz sekere hafif batirip, patlicanlarin icini hafif ovuyoruz
* Diger bir tarafta tavamizda ic malzemelerin hepsini karistiriyoruz ve kiymali harcimizi hazirliyoruz
* Kavurmus oldugumuz salcali ve baharatli kiymamizin icerisine en son maydonoz dogruyoruz
* Ic harcimiz hfif soguduktan sonra patlicanlarin icerisini bu harcla dolduruyoruz
* Üzerine biber ve domatesle süsleyip salcali ve cok az zeytinyag ile  su ilave edip firina
sürüyoruz
* 20 dk bir süre icerisinde patlicanlarimiz pisiriyoruz ve firindan cikartiyoruz
* Yanina yardimci  yemeklerimizden birini seciyoruz,mesela pilav cesitleri olabilir
* Sicak servis yapiyoruz
Afiyet Olsun

*** Yine sizlere kisa bilgi paylasmak istiyorum***
***Patlicanlarin icerisine seker sürmemizin nedeni patlicanin buruk tadini ve kimisinde patlicanin agzini yaktigini söylerler bunu önlemek icin de seker kullanmis oluyoruz.Seker sürmek sizi endiselendirmesin cok az sürüldügü icin hic farkedilmiyor.Farkedilmedigi gibi inanilmaz bir lezzet veriyor.Patlicanin mor kabuklari patlicani nasil korumaya aliyorsa ,bizim vücudumuzuda kabugundan dolayi kansere karsi koruyucu etkisi varmis az önce TVde dinledim. Bende sizlerle bu bilgiyi paylasmak istedim.***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...