19 Ağustos 2014 Salı

Kiymali Krep

Malzemeler (krep icin)
. 3 Yumurta
. 1 Su bardagi un
. 1 Su bardagi süt
. Yarim cay kasigi tuz
. 1Yemek kasigi siviyagi
Hazirlanisi
*Cukur bir kaba yumurtayi kirip, mikserle köpürünceye kadar cirpalim
*Köpüren yumurtanin icerisine yarim su bardagi sütü ilave edelim
*Unumuzu ve tuzu koyup karistirmaya devam ediyoruz
*Sonra yarim kalan sütümüzüde ilave edip iyice cirpiyoruz
*Genis bir teflon tavasina ya da krep tavasina firca yardimiyla yag sürüyoruz
*Krep hamurumuzdan 1 kepce tavamiza bosaltip yayiyoruz
*Alt kisminin pistigini kontrol edip, üstünüde pisirmek icin  tersine ceviriyoruz
*Kreplerimizi bu sekilde pisiriyoruz ve üstünü kapatip ic malzemesinin hazirligina basliyoruz
Malzemeler (ic harci)
. 300 gr kiyma
. 1 Kücük kuru sogan
. 1 Sivri biber
. 1 Domates
. 1 Tatli kasigi domates salcasi
. Istenilen miktara göre kimyon, karabiber, tuz, aci toz biber 
. 1 Kücük kase süzme yogurt
. 1 Yemek kasgi tereyagi
Hazirlanisi
*Kiymaya biraz tuz atip güzelce kavuruyoruz
*Sonra sirasiyla ince dogranmis  sogan ,biber ve daha sonra da rendelenmis domatesi ekliyoruz
*Domates hafif suyunu cekerken baharatlarini ekleyip kavuruyoruz
*Kavrulan kiymali harcimizi kasik yardimyla, kreplerin arasina kat kat boca ediyoruz
*En son krebimizin üzerine yogurdu döküyoruz
*Hafif yakmis oldugumuz tereyagini gezdirip sicak sicak servis yapiyoruz
***Mükemmel bir tat oluyor deneyin derim***
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...