Malzemeler
. 500 Gr Bögürtlen
. 500 Gr Seker
. 2,3 Damla limon suyu
Hazirlanisi
* Bögürtlen yikanir ve suyu süzmesi icin süzgece konur
* Suyu cekmis olan bögürtlenler tencereye alinir, üzerine seker eklenir
* Bögürtlen seker katildiktan sonra, hic bekletmeden kaynatmaya basliyoruz
* Ocak en düsük isiya getirilir ve bögürtlen tenceresi üstüne konur
* Kisik ateste olan bögürtlen suyunu birakinca ,ocagimizin isisi yükseltilir
* Bögürtlen kaynamaya basladigindan itibaren 13.dk süre tutulur
* 13 dk oldugunda limon suyu eklenir ve ocaktan alinir
* Bu vermis oldugum süre icerisinde recelimiz tam kivamini almis olur
* Recelimizi kaynarken fazla karistirmayalim ki bögürtlenlerimiz ezilmesin
**Receli yaparken yüksek isida yapmaya özen gösterelim ,cünkü bögürtlen su birakmamasi icin**
** Tabiki bu arada receli kaynatirken basindan ayrilmamak lazim,recelimizi tasirmamak icin **
* Recelimiz ilimaya baslayinca, kavonozumuza bosaltip sikica agzi kapatilir
* Ertesi gün Sabah kahvaltisinda sofralarimiza güzel bir renk ve ekmegimizede katik yapmis oluruz
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder