10 Eylül 2014 Çarşamba

Meyveli Turta

Malzemeler (hamuru icin)
. 160 gr un
. 75 gr tereyagi (oda sicakliginda)
. 75 gr Seker
. 1 Yumurta
. 1 Cay kasigi kabartma tozu
. Vanilya sekeri
. 2-3 limon damlasi

Malzemeler (ic malzeme)
. 2 Büyük elma
. 1 Orta boy seftali
. 2-3 Tane erik
. Yarim su bardagi ceviz
. 1 yumurta
. 1 Paket krema (Sahne)
. 1 Paket vanilyali puding
. 1 Vanilya sekeri
. 1 Tatli kasigindan az tarcin
Hazirlanisi
* Ilk önce turta hamurumuzun malzemelerini birlestirip , bir hamur elde ediyoruz
* Tezgahimizin üzerine strec folyo serip, hamurumuzu bunun üstünden aciyoruz
* Borcam tepsi ya da cemberli bir kap aliyouz , kalibimizi yaglayip ve cok az un serpiyoruz
* Hamurumuzu kalibiniz büyüklügünde acip strec yardimiyla kalibimiza ters
cevirerek yerlestiriyoruz
* Hamurumuzu kalibimizin etrafina gelecek sekilde serilir
* Turta hamurumuzun ic malzemesini yapmak icin cukur bir kap aliyoruz
* Yikanmis ve kabuklarindan ayrilmis elmayi dilimlere ayiriyoruz, diger meyveleri de dilimlere ayiriyoruz
* Kremayi.yumurtayi, vanilyali pudingi, vanilya sekerini, tarcini ve en son cevizi ekleyip bir kasik yardimiyla alt üst yapariz
*Tüm meyveler ve diger malzemeleri iyice karistirip, turta hamurumuzun üzerine bosaltiriz
* Önceden isitilan 200 derecelik firina koyuyoruz 2 dakika sonra firinimizin derecesini 180 dereceye düsürüyoruz
* 35-40 Dakikada pisen turtamizi kürdan yardimiyla kontrol edip, firindan cikartiyoruz

* Sogumus olan turtamizi pudra sekeri ve karemel sosumuzla servis yapiyoruz
Afiyet Olsun
* * Cok begeneceginiz ve misafirinize rahatlikla yapabileceginiz bir tatli... pisman olmayacaksiniz **

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevinc`in Dünyasi`na abone olarak her gün yenilenen iceriklerimizden haberdar olabilirsiniz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...